Primarul Robu, despre Castelul Huniade: “Consiliul Județean Timiș nu este în stare...

Primarul Robu, despre Castelul Huniade: “Consiliul Județean Timiș nu este în stare să redea vieții culturale acest obiectiv”

2
DISTRIBUIȚI
Sala Cavalerilor din castelul Huniade / Muzeul Banatului, distrusă

Atac al primarului Nicolae Robu la adresa Consiliului Judeţean Timiş, cu privire la reabilitarea Castelului Huniade. Edilul local acuză administraţia judeţeană de faptul că nu e capabilă să „redea vieţii culturale acest obiectiv de prim ordin de importanţă”.

Nicolae Robu se află, în aceste zile, la Florența, în Italia, unde participă la o conferință a primarilor capitalelor europene a culturii.


Şi-a adus aminte de Castelul Huniade în timpul evenimentului. “Participarea la Prima Conferință a Primarilor Capitalelor Europene ale Culturii îmi dă imboldul să ridic încă o dată problema Muzeului de Istorie. E trist că de peste 10 ani, Consiliul Județean nu este în stare să redea vieții culturale acest obiectiv de prim ordin de importanță. Cer imperativ finalizarea lucrărilor sau dacă Consiliul Județean nu poate, transferul acestui muzeu în administrarea Primăriei Timișoara, care garantez că poate! După cum a dovedit-o!”, a scris Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Timișoarei a lansat și un sondaj pe tema Castelului Huniade, solicitându-le internauților să bifeze “susțin solicitarea” sau “nu mă interesează muzeele”.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, Ion Ardeal Ieremia (PSD), secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, a anunțat că atât Castelul Huniade, cât și Palatul Culturii au fost incluse pe lista scurtă a obiectivelor din Programul Național de Restaurare al Institutului Național al Patrimoniului. Asta înseamnă că vor veni bani de la Guvern pentru reabilitarea lor.

Pe de altă parte, Călin Dobra, președintele CJ Timiș, a explicat că sunt o serie de probleme la Castelul Huniade și este nevoie de cel puțin opt milioane de euro pentru revitalizarea acestui obiectiv cultural.

 

2 COMENTARII

  1. s-a trezit cine sa vorbeasca despre capabilitati. grija robului: ce-i in pantalonii altuia. lasa, robule. stim noi ce ai tu in pantaloni. exact ce ai si in cap!

  2. Dom’ primar, stapan al orasului, iar vorbeste gura fara cap? Pai stii dumneata ca exista niste reguli de sobordonare a muzeelor in functie de categoria lor? Daca vrei mata sa controlezi muzeul, inseamna ca-i musai sa-l cobori in rang si sa-l faci muzeu orasenesc. Hm, ce zici? Ar fi cineva de acord cu traznaia asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.