Primarul Robu i-a filmat pe asistații sociali care dau cu mătura pe...

Primarul Robu i-a filmat pe asistații sociali care dau cu mătura pe străzile Timișoarei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

asistati sociali

Cei 43 de asistați sociali din Timișoara au fost puși deja la muncă, la ordinul primarului Nicolae Robu. Astăzi, edilul a făcut public, pe pagina sa de Facebook, un filmuleț în care apar mai mulți beneficiari de ajutor social care dau cu mătura pe o stradă din centrul Timișoarei.

“A munci, indiferent ce, nu este o rușine! Rușine este să fii apt de muncă și să stai cu mâna întinsă! Iată cum lucrează asistații social ai Timișoarei, pentru a-și merita ajutorul primit! Sper ca în urma acestei experiențe să-i părăsească fobia de muncă, ba mai mult, să prindă chiar drag de a munci și, pe cale de consecință, să se angajeze -poate chiar la Horticultura, unde-și fac stagiul acum și unde e nevoie de forță de muncă”, a scris Nicolae Robu, pe rețeaua de socializare.

Mâine, în plenul Consiliului Local Timișoara, aleșii vor avea pe masă și un proiect de hotărâre cu privire la “reactualizarea planului de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă prestate de beneficiarii de ajutor social şi de părinţii care nu contribuie la întreţinerea copilului aflat în plasament, din Municipiul Timişoara, pentru anul 2018, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr.25 din 30.01.2018”.

În acest proiect de hotărâre scrie că asistații sociali vor fi puși să măture străzile, să golească coșurile de gunoi, să adune hârtie, PET-uri, crengi, frunze și alte deșeuri, să curețe în jurul coșurilor de gunoi și să măture zăpada.


Asta în condițiile în care Primăria Timișoara nu a încheiat contracte pentru serviciile de curățenie stradală și deszăpezire. Astfel, de la 1 noiembrie, după ce contractul cu Retim a expirat, Horticultura se ocupă de serviciul de curățenie stradală, având la dispoziție doar 20 de angajați și două utilaje.

În proiectul de hotărâre mai scrie că pentru sumele acordate ca ajutor social, “una dintre persoanele majore apte de muncă din familie beneficiară are obligația de a presta lunar, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local și că instanța obligă părintele apt de muncă să presteze între 20 și 40 de ore lunar pentru fiecare copil, acțiuni sau lucrări de interes local, dacă nu este posibilă plata contribuției la întreținerea copilului”.

A MUNCI, INDIFERENT CE, NU ESTE O RUȘINE! RUȘINE ESTE SĂ FII APT DE MUNCĂ ȘI SĂ STAI CU MÂNA ÎNTINSĂ !Iată cum lucrează asistații social ai Timișoarei, pt a-și merita ajutorul primit! Sper ca în urma acestei experiențe să-i părăsească fobia de muncă, ba mai mult, să prindă chiar drag de a munci și, pe cale de consecință, să se angajeze -poate chiar la Horticultura, unde-și fac stagiul acum și unde e nevoie de forță de muncă-.

Publicată de Nicolae Robu pe Joi, 15 Noiembrie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.