Primarul Robu: Nu o să îmi dau demisia de la şefia PNL...

Primarul Robu: Nu o să îmi dau demisia de la şefia PNL Timiş. Motivul pentru care crede că este o victimă a procurorilor VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a făcut astăzi noi declarații, după ce ieri a fost chemat la DNA și i s-a adus la cunoștință faptul că s-a pus în mișcare acțiunea penală, fiind acum inculpat și, ulterior, trimis în judecată în dosarul retrocedărilor. Edilul a precizat că nu se derobează de nimic din ce a semnat, dar s-a plâns că unele semnături pe care le dă sunt “decizionale, iar altele de reprezentare instituțională”.

„Mi s-au prezentat două contracte la semnat, cu cinci semnături de la aparat, care evident garantau că totul este făcut cu stricta respectare a legii și vânzarea s-a discutat și ca preț în comisia de specialitate pe Legea 112, din care eu nu fac parte. Comisia funcționa din inerție pe baza unei hotărâri din timpul administrației precedente, cu primar Ciuhandu, în care era scris negru pe alb că se pot vinde locuințe și unor chiriași care au contractul de închiriere încheiat ulterior datei intrării în vigoare a legii, bazat pe faptul că au fost niște sentințe în instanță care au dat obligația de a vinde. Ei așa au făcut, eu nu am știut că există o asemenea hotărâre din administrația precedentă.
Nu mi se pare normal ca eu să fiu acuzat, câtă vreme nu am nicio implicare decât aceea de reprezentare instituțională. Când tu semnezi doar pe reprezentare, fără să ai nicio grijă că ar putea fi ceva ilegal, atunci acele semnături pentru ce mai există? Ce, primarul poate să verifice tot ce semnează? Atunci de ce există un aparat de specialitate care cheltuiește sume uriașe, lună de lună? De aceea există, să-și facă fiecare treaba și să și răspundă fiecare pentru ceea ce decide el. Eu susțin că tot ce s-a făcut este legal și că pretenția procurorului că nu e legal nu e justificată. Nu sunt jurist, nu mă pronunț. Lucrurile s-au derulat cum v-am prezentat, nu am avut niciun motiv să nu semnez un document care respecta procedurile interne, s-a trecut prin comisie, s-a venit cu semnături de la cei pe care procedura îi cerea nominalizați la semnat. În ce bază să vin eu să spun că nu semnez?
Din fericire, eu am sistat vânzările, considerându-le inoportune, nu mi-a trecut prin cap că e ceva ilegal. Dar am zis hai să nu vindem locuințe. Dacă obțin oamenii în instanță obligația de a vinde, ne conformăm hotărârilor judecătorești, dar altfel să nu mai vindem, că poate ne vor fi utile, că nu vreau să alocăm bani pentru construirea de locuințe sociale, eu vreau să dezvolt orașul, asta a fost logica mea. Și sistând, nu au fost și alte cazuri, altminteri cine știe dacă nu mi s-ar fi pus la semnat și altele tot cu toată garanția de legalitate și puteau fi mai multe. Ce e însă nedrept, e o vorbă idioată – adevărul supără pe om.


E o cretinătate, neadevărul supără pe om. Neadevărul m-a supărat de când mă știu și am amintiri din copilărie legate de asta și la neadevăr reacționez”
, a precizat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a afirmat că cele două locuințe sociale vândute în mandatul său au fost vândute “sub semnătura mea, dar nu la decizia mea. Nu pot să mă dezic de semnătura pe care am dat-o. Este evident că nu aveam ce să caut eu în toată povestea asta. Cireașa de pe tort este când e menționată valoarea celor două locuințe – 60.000 de euro. Data trecută erau 40.000 de euro. Vreau să văd cum s-a ajuns la 60.000 de euro pentru asemenea gioarse, maghernițe. Și atunci eu să nu reacționez la o așa nedreptate? Să fiu eu acuzat? Eu nu am nicio vină și asta mă revoltă”.

Totodată, Nicolae Robu s-a plâns că el are la semnat zilnic metri cubi de documente și nu poate să le verifice pe toate. “Atunci înseamnă să nu mai semnez nimic. Unde poate găsi cineva rea credință la mine? Eu sunt un om ultracinstit și mă știe o lume întreagă”, a precizat edilul.

Primarul Timișoarei a mai afirmat că l-a pus pe gânduri faptul că a fost schimbată valoarea prejudiciului din 40.000 de euro, la 60.000 de euro. “(…) Nu pot să exclud că sunt o persoană care deranjează pe ici pe colo, prin multe locuri. (…) Când au fost vândute cele două locuințe nu erau așa cum sunt acum. De unde au fost scoase sumele? Asta îmi arată că ceva e putred în toată pvestea. Nu știu cine ar putea fi. Nu pot să fac afirmații și nu o să învinovățesc categorii întregi de oameni. Evaluatorul categoric prejudiciază statul. E plătit să-și facă datoria corect și nu și-o face. Nu am dat nicio declarație. M-am mirat doar că am fost trimis în judecată”, a precizat Robu.

Întrebat dacă își va da demisia din funcția de președinte al PNL Timiș după acest scandal, Nicolae Robu a afirmat că nu va face acest lucru. „Are PNL-ul niște experiențe pe care cred că le regretă, din anii trecuți, cu niște aberații de prevederi dincolo de ceea ce este stabilit prin lege. Oameni care și-au dovedit nevinovăția nu au putut beneficia de drepturile pe care ar fi trebuit să le aibă, iar într-o societate sănătoasă așa ceva nu e normal. (…) Eu operez cu propria conștiință, care lucrează la standard foarte înalte. Nu o să-mi dau demisia, că nu am niciun motiv să fac așa ceva, eu aduc plusuri PNL. Dacă PNL nu are nevoie de mine, nu lupt eu ca să ajut PNL-ul, nici într-un caz, dar câtă vreme sunt în această funcție, eu am făcut doar servicii PNL-ului și oricine știe lucrul acesta. Dacă PNL consideră că în situația creată îi e mai bine fără mine, eu nu o să opun nici cea mai mică rezistență. Nu am discutat cu Ludovic Orban”.

UPDATE Nicolae Robu i-a dus, astăzi, pe jurnalişti, după conferinţa de presă, la cele două locuinţe vândute de Primăria Timişoara pe Legea 112, pentru care este anchetat de procurorii anticorupţie. Primarul a fost însoţit de consilierii săi personali. Este a doua oară când Nicolae Robu vizitează cele două locuinţe, prima dată fiind atunci când i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect în acest dosar.

La faţa locului, edilul s-a întâlnit cu unul dintre proprietarii care a cumpărat locuinţa în 2013-2014. „Dacă vor să vă întrebe
jurnaliştii… să spuneţi adevărul şi numai adevărul”, i-a spus primarul bărbatului.

Vezi în video cum a decurs vizita, dar şi alte declaraţii.

2 COMENTARII

 1. Asta chiar merita o sanctiune pentru abuzul pe care il face
  In timpul programului in loc sa vada in ce hal a ajuns Timisoara, se plimba prin oras sa-si faca reclama
  Cine se scuza se acuza.
  Nu exista semnatura decizionala si semnatura institutionala.
  Cine semneaza un contract isi asuma decizia de a semna.
  Sa lase prostiile ca nu a ajuns municipalitatea sa plateasca unui smiorcait salariu de sute de milioane pentru ca sa stea degeaba.
  Daca smiorcaitul nu este in stare sa discearna intre bine si rau intre corect si incorect sa stea acasa.
  Acuzatia DNA este alta: Constructiile au fost vindute fara evaluare. Si un copil de clasa a Iva isi dadea seama ca fara evaluare nu poti vinde un bun proprietate de stat.

 2. Hei, parca era regula cu „pas inapoi” daca esti cercetat penal.
  Penalule!!!
  Asteptam si trimitrea in judecata pentru semafoare si celelalte sifonari de bani publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.