Probleme fără sfârșit la Castelul Huniade din Timișoara. Motivul pentru care nu...

Probleme fără sfârșit la Castelul Huniade din Timișoara. Motivul pentru care nu pot fi atrase fonduri europene sau de la Guvern

0
DISTRIBUIȚI
Sala Cavalerilor din castelul Huniade / Muzeul Banatului, distrusă

Vești tot mai proaste în ceea ce privește Castelul Huniade. Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat, astăzi, că în cazul în care nu se va semna recepția lucrărilor la aripa de nord-vest, nu vor putea fi accesate fonduri europene sau de la Guvern.

„Suntem în instanță pentru a clarifica situația lucrărilor de consolidare a aripei de nord-vest, acum este procedura de recepție a acestor lucrări. Eu sper ca în moment în care vom avea finalizată această lucrare, să discutăm de ceea ce înseamnă punerea în valoare a Castelului Huniade. Există posibilitatea de a fi inclus la finanțare în cadrul programului guvernamental.


Dacă nu închidem lucrările actuale, nu vom putea primi finanțare din niciun fond, nici de la consiliul județean, nici fonduri europene, nici bani de la Guvern”, a explicat Călin Dobra.

De asemenea, șeful CJ Timiș a precizat că nu poate estima dacă va fi semnată recepția lucrărilor la aripa de nord-vest a Castelului Huniade în acest an.

„La acest moment, este în proces constituirea comisiei de recepție a lucrărilor. Sper să se finalizeze recepția într-un final, astfel încât să nu mai fim blocați cu ceea ce înseamnă continuarea lucrărilor pe restul castelului și punerea lui în valoare. Este un proiect care durează de aproximativ zece ani de zile, care ne-a dat foarte  multe bătăi de cap și sper totuși ca comisia de recepție la momentul ăsta să fie mulțumită de ceea ce înseamnă lucrările la aripa de nord-vest. Mi-e greu să vă spun dacă semnăm recepția anul acesta, sunt specialiști în cadrul comisiei, și de la Inspectoratul de Stat în Construcții, dacă ei consideră că lucrările au fost conform proiectului, se va semna. Dacă nu, anul viitor sau vom vedea ce va trebui să facem mai departe”, a precizat Călin Dobra.

Totuși, șeful CJ Timiș a adăugat că rămâne în picioare ideea de a deschide o parte din Castelul Huniade și a curții interioare până în anul 2021. „Până la urmă, o astfel de lucrare privind consolidarea uneia dintre cele mai vechi clădiri din județul Timiș e destul de anevoioasă și are foarte multe probleme în realizarea în totalitate. Așa cum am văzut practici și la nivel european, chiar și în țară, aceste obiective turistice de maximă importanță pot fi deschise și parțial publicului, unde poate fi prezentată istoria clădirii respective și a județului Timiș”, a conchis Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.