Procurorul Lazăr, scăpat de proces după ce a provocat un accident rutier...

Procurorul Lazăr, scăpat de proces după ce a provocat un accident rutier în urma căruia o grefieră a murit. Cum a fost posibil

0
DISTRIBUIȚI

Procurorul timișorean Cristian Lazăr, cel care conduce acum Secția de urmărire penală și criminalistică de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost implicat într-un accident de circulație, în 3 decembrie 2001, în urma căruia o colegă a murit, dar nu a fost trimis niciodată în judecată, deși a fost cercetat penal pentru omor din culpă. Dezvăluirea a fost făcută, în această seară, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3 unde s-a prezentat ordonanța de încetare a urmăririi penale.

Conform documentului semnat de procurorul Dumitru Mada de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, accidentul s-a petrecut pe Calea Timișoarei din Reșița. Mașina a derapat și s-a lovit de un stâlp, în urma impactului, grefiera, care era colegă cu Cristian Lazăr, a fost aruncată din mașină și a decedat. A fost începută urmărirea penală pentru ucidere din culpă, dar Ministerul Justiției nu a încuviințat, în 2004, trimiterea în judecată a lui Lazăr pe motiv că ”accidentul s-a petrecut în condițiile cazului fortuit”, fapt pentru care s-a dispus încetarea urmăririi penale.


Într-un interviu acordat Antena 3, soțul victimei a povestit că în momentul producerii accidentului pe jos era polei și cei doi se întorceau de la birou, unde au sărbătorit ziua procurorului. „Era polei. A frânat, a intrat într-un stâlp de tramvai. A fost în spate, s-a deschis ușa și a fost proiectată pe pavele, ea a decedat. A fost ziua lui, a mânat tare. Am înțeles că el zice că nu a baut. Când am fost la Timișoara au vrut să mușamalizeze niște treburi. Procurorul era mai bătrân și a zis – ‘domnule, ăsta nu ar mai merita sa stea în sistem”, a declarat soțul victimei. În urma decesului grefierei a rămas orfană o fată care la momentul producerii tragediei avea 16 ani. Procurorul a refuzat să comenteze această situație.

Cristian Lazăr este cel care a dat neînceperea urmăririi penale în dosarele lui Klaus Iohannis și în cazul de plagiat al lui Victor Ponta. A fost unul dintre cei care a candidat fără succes pentru șefia DNA. Procurorul Cristian Lazăr se va ocupa și de dosarul penal al casei lui Iohannis din str. Nicolae Bălcescu, în care este incriminată Carmen Iohannis, iar în decembrie se va întoarce la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, când i se termină mandatul de la PÎCCJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.