Prof.univ.dr. Nicolae Robu, mai irelevant, în plan științific internațional, decât un șef...

Prof.univ.dr. Nicolae Robu, mai irelevant, în plan științific internațional, decât un șef de lucrări de la Politehnica Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, primarul Timișoarei și șeful PNL Timiș, a făcut o modă din a se împăuna cu titlurile sale academice, inclusiv în postările sale pe Facebook. Am vrut să vedem cât de relevantă este în plan internațional activitatea prof.univ.dr. Nicolae Robu și pentru aceasta am apelat la site-ul scopus. com. Conform prezentării Scopus este ”cea mai mare bază de date abstracte și citate a literaturii recenzate de colegi: jurnale științifice, cărți și lucrări de conferințe. Oferind o imagine de ansamblu asupra rezultatelor cercetării din lume în domeniul științei, tehnologiei, medicinei, științelor sociale și artelor și umaniste, Scopus oferă instrumente inteligente pentru a urmări, analiza și vizualiza cercetarea”.

Nicolae Robu este, din 2003 până în prezent, autorul a 12 lucrări științifice care au fost publicate în plan internațional, la acestea contribuind 19 co-autori, printre care și cei doi copii ai săi, Andreea și Raul.


Prof. univ.dr. a avut o pauză de apariții în publicațiile internaționale între 2011 și 2014. De atunci,, primarul Timișoarei a publicat patru lucrări cu fiica sa și una cu Raul Robu. Cele 12 lucrări au fost citate de 25 de ori, conform scopus.com.

Spre comparație, actualul rector al Politehnicii Timișoara are 87 de lucrări publicate, cu 101 co-autori, având 190 de citări. Prorectorul Dan Daniel are 46 de lucrări, scrise împreună cu 28 de co-autori, fiind citat de 137 de ori. Colegul său de partid, deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, este autor a 19 lucrări împreună cu 28 de co-autori, având 35 de citări.

Sunt multe cadre universitare care nu au experiența lui Nicolae Robu, dar care sunt mai relevanți decât fostul rector, în plan internațional, acestea fiind doar câteva exemple. Cătălin Badea, care este șef de lucrări la Facultatea de construcții, are 20 de lucrări, cu 20 de co-autori și 13 citări.  Călin Sebarchevici, șef de lucrări la Instalații, este autorul a 19 lucrări, cu patru co-autori, cu 389 de citări, din 2010 până în prezent. Sorin Codruț Floruț este autorul a 20 de lucrări, cu 18 co-autori, fiind citat de 19 ori, din 2009 până în prezent. Liana Iureș, șef de lucrări inginerie civilă, are, din 2010 până acum, 16 lucrări, cu 13 co-autori, fiind citată de nouă ori. Andrei Crișan, asistent universitar la Politehnica Timișoara, este autor a 11 lucrări, cu 10 co-autori, având 53 de citări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.