Protest fără sfârşit la Filarmonica Banatul – instrumentiştii, din nou în stradă....

Protest fără sfârşit la Filarmonica Banatul – instrumentiştii, din nou în stradă. Ce face primăria

0
DISTRIBUIȚI

filarmonica

Conflictul izbucnit între cei aproximativ 60 de angajați ai Filarmonicii Banatul din Timișoara și directorul Ioan Gârboni nu se mai sfârșește. Astăzi, o parte dintre salariații nemulțumiți au protestat din nou în balconul Filarmonicii Banatul. Aceștia au ținut în mâini afișe cu mesaje precum “Salvați muzica”, “Stop abuzurilor” sau “Grevă generală”.

Potrivit unui comunicat transmis de Sindicatul Filarmonicii Banatul, în cursul zilei de astăzi, directorul Ioan Gârboni urmează să semneze contractual colectiv de muncă, pentru care se negociază de aproximativ o lună. Cu toate acestea, sindicaliștii transmit că managerul instituției trebuie să plece, pentru că are o atitudine “sfidătoare și grosolană” față de angajați.

“Vineri, 16.11.2018, a fost ultima zi de negocieri pentru încheierea contractului colectiv de muncă pe instituție.


Din nefericire, atitudinea conducerii Filarmonicii Banatul nu doar că nu s-a schimbat, ba chiar mai mult, pe lângă tergiversări și boicotări repetate, conducerea și-a mai adăugat în «palmares» și injurii și blesteme la adresa unor membri din comisia de negocieri a CCMI din partea sindicatului. Chiar dacă astăzi managerul Filarmonicii Banatul va semna acest CCMI, atitudinea lui sfidătoare și grosolană față de angajați și nepăsarea pe care o arată față de adevăratele probleme ale instituției nu-l mai califică să rămână la conducerea acestei instituții prestigioase de cultură”, a transmis Sindicatul Filarmonicii Banatul.

Între timp, Primăria Timișoara a anunțat că organizează dezbatere publică pe tema unui proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții pentru Filarmonica Banatul. Evenimentul are loc joi, 22 noiembrie, începând cu ora 14.00, în sala de ședințe a Consiliului Local Timișoara.

“La dezbatere sunt aşteptate să participe toate persoanele interesate. Cei interesaţi se pot adresa şi în scris, Direcţiei Secretariat General  –  Serviciul Administraţie Locală, sau in format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro., până la data de 22.11.2018, ora 1200. Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant”, a informat Primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.