Protest spontan al angajaților Finanţelor Publice din Timişoara UPDATE Nemulţumirile sindicaliştilor FOTO

Protest spontan al angajaților Finanţelor Publice din Timişoara UPDATE Nemulţumirile sindicaliştilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Câţiva zeci de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Timiş s-au adunat, astăzi, în jurul orei prânzului, în holul principal al instituţiei din Timişoara, în cadrul unui protest spontan.

Săptămâna trecută, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe a anunţat că nu este de acord cu reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor subordonate şi a solicitat renunţarea la acest proiect care se află în dezbaterea Parlamentului. Sindicaliştii spuneau atunci că, dacă nu se ţine cont de opinia lor, vor protesta la nivel naţional.

UPDATE Cei peste 50 de angajaţi care protestează sunt nemulţumiţi de faptul că se doreşte desfiinţarea direcţiilor regionale, fapt ce ar duce, spun ei, la reducerea drastică a numărului de posturi.

„Le-am expus colegilor noştri ceea ce se întâmplă în acest moment vizavi de atât anunţata reorganizare. Reacţia lor a fost la lipsa de transparenţă pe care o au cei din conducerea Ministerului Finanţelor şi a faptului că nu suntem informaţi de modul cum va avea loc această reorganizare. După cum ştiţi, ca iniţiativă legislativă pusă în discuţie şi deja apărută ca proiect de lege este desfiinţarea acestor direcţii regionale, care s-au înfiinţat în 2013 şi pentru care statul român a făcut un împrumut de 70 de milioane de euro de la Banca Mondială, tocmai în ideea ca să reuşim să oreganizăm administraţiile fiscale pe un serviciu de calitate pe care îl vom oferi contribuabililor. (…) Ceea ce creează nelinişte în rândul colegilor noştri este că vor dispărea foarte multe posturi. (…) Personal mai puţin nu înseamnă serviciu de calitate. Va crea grave probleme în ceea ce înseamnă colectarea (…) Combaterea evaziunii fiscale este, printre altele, activitatea
nostră de bază. Eu cred că ar trebui încurajată această activitate a noastră şi susţinută. (…) Suntem în momentul ăsta într-o confuzie şi într-un război al nervilor”, a declarat, astăzi, Virginia Duţu, purtător de cuvânt al Sindicatului Fintim, lider de grupă sindicală Trezorerie.

Sindicaliştii urmează să redacteze o scrisoare, pe care o vor adresa organelor abilitate de la nivel local, în care vor prezenta propunerile care, în opinia lor, ar îmbunătăţi aceste proiecte de acte normative.


Ulterior, scrisoarea va fi transmisă conducerii ministerului şi ANAF-ului.

Programul de lucru la Direcţia de Finanţe din Timişoara nu a fost afectat de grevă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.