Protestul taximetriştilor, ziua a doua: „Stop pirateriei!” FOTO

Protestul taximetriştilor, ziua a doua: „Stop pirateriei!” FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1483162699">

Taximetriștii din Timișoara au continuat protestele față de compania Uber, pe care o acuză de concurență neloială. După ce ieri au oprit activitatea timp de trei ore și au protestat în fața Primăriei Timișoara, astăzi, aproximativ 150 de taximetriști s-au mutat la Prefectura Timiș.

Protestul s-a desfășurat pe trotuarul din fața instituției, manifestanții scandând „Unitate”, „Azi în Timișoara, mâine în toată țara”, „Taximetrie, nu piraterie” sau „Vrem dreptate”. De asemenea, taximetriștii le-au solicitat din nou autorităților să respecte legea.

Câțiva reprezentanți ai taximetriștilor au mers în sediul instituției, pentru a discuta cu prefectul Eva Andreas.

Vă reamintim că, ieri, primarul Nicolae Robu le-a transmis taximetriștilor care protestau că nu se adresează unde trebuie și i-a îndemnat să meargă către instanță.

În această lună, Asociaţia Banat Taxi, împreună cu alte 20 de companii şi persoane fizice autorizate care desfăşoara activitatea de transport public în regim de taximetrie, au dat în judecată mai multe companii “pentru sancţionarea faptelor de concurenţă neloială, în special prin interzicerea activităţii de transport public fără autorizaţie de taximetrie, prevăzută de lege, şi prin interzicerea aplicaţii Uber”.

Foto: Virgil Simonescu

2 COMENTARII

  1. Sa ii lase in pace pe UBERisti.
    Nu stiu cum o fi in alte parti, sau cum e cu fiscalitatea dar in Timisoara fiica mea foloseste doar Uber si sunt de nota 10: nu se stramba la curse scurte, nu e problema ca nu au marunt pentru ca banii i se iau de pe card, sunt civilizati, masinile sunt tehnic OK si curate ( chipurile ca nu sunt supuse la verificare tehnica nu stiu cum) , nu te tiganesti cu ei, nu a avut niciodata niciun incident rutier ( chipurile ca nu sunt soferi profesionisti), nu stau la pescuiala sa te „rada” cand esti la „inghesuiala”. Preturile UBER cred ca sunt mai mici, poate asta ii doare pe taximetristi dar in TM pretul pe km e printre cele mai mari din tara, cred ca e cca 2.59RON/km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.