Radu Birlică a făcut raportul „dezertărilor” de la ACS Poli înaintea vizitei...

Radu Birlică a făcut raportul „dezertărilor” de la ACS Poli înaintea vizitei Bacăului. Ce a spus despre situaţiile lui Pădurariu şi Velcotă

0
DISTRIBUIȚI

Deşi ACS Poli pare a fi în continuare pe un butoi cu pulbere, administratorul special Radu Birlică a vorbit astăzi despre liniştea financiară care domneşte la club. Jucătorii sunt plătiţi conform statutului de club insolvent, dar situaţia din clasament e acum una tragică. Conducătorul a explicat şi statusul celor care au dispărut din lot până la momentul jocului de mâine, cu Aerostar Bacău de pe teren propriu.

Jucătorii lui ACS Poli îşi spun timid pe la colţuri nemulţumirile iar moralul nu pare un punct forte nici înaintea acestei runde. Cu doar cinci puncte strânse în clasament, timişorenii aşteaptă mâine vizita Aerostarului preluat de Florin Bratu.

„În acest moment nu mai există probleme financiare de niciun fel, suntem în discuţii avansate să consolidăm tot bugetul pe anul 2019. Jucătorii trebuie doar să-şi îndeplinească misiunea de fotbalişti, atâta timp cât clubul îi plăteşte la zi şi ei trebuie să dea randament. Sunt o echipă tânără, unii vor să demonstreze că sunt fotbalişti de Liga I. Deocamdată însă capul plecat, trebuie să fie modeşti pentru că lipsa punctelor ne dezavantajează”, a declarat Radu Birlică, administrator special ACS Poli.

Pădurariu la FRF, Velcotă „violent”

Cel care ocupa în perioada pre-insolvenţă funcţia de preşedinte a făcut şi o radiografie a plecărilor. Cât despre scandalul pariurilor în care a ajuns ACS Poli, Radu Birlică a spus că „tot ce a fost de curăţat s-a curăţat. Ce a rămas în cadrul lotului nu se pune problema de vreo suspiciune sau că ar mai juca vreunul dintre ei… Merg pe mâna lor, sunt tineri şi au valoare (…) Pădurariu a recunoscut că a jucat el. Am anunţat FRF, e la comisie, păcat de el, pentru că e un jucător tânăr, valoros. Din punctul meu de vedere eu i-aş da o a doua şansă. Dar asta depinde de el în primul rând. Am înţeles că e şi un tip mai introvertit aşa. Nu a mai venit deloc… Aşteptăm comisia să spună, se judecă săptămâna viitoare”.

De la ACS Poli au dispărut mai mulţi jucători de-a lungul sezonului de toamnă, cu toate acestea Birlică a precizat că doar unul a plecat: „Curileac, după meciul cu Snagov, nu a fost băgat de antrenor în poartă, s-a supărat tare pe lucrul ăsta şi pe faptul că i s-au reproşat nişte lucruri la meciul cu Brăila, nu vreau să spun de ce natură.


El în momentul acela a spus că se lasă de fotbal. Noi l-am înţeles, oricum nu mai făcea parte din vederile antrenorilor şi conducerii pentru tot anul. Aşteptăm să vină să-şi rezilieze, probabil are nişte probleme personale…”.

Conducătorul nu a avut cuvinte de laudă nici pentru Sebastian Velcotă. „Velcotă şi-a depus memoriu pentru neplata dinainte de a intra în insolvenţă, pentru cele trei luni. Dacă câştigă e liber să plece. Şi la el e o problemă. E un jucător care mai mai s-a bătut cu vreo patru antrenori şi trei jucători din vestiar. Un jucător care face asta de joia până duminica mai puţin interesant ar fi de viitor. Vedem unde duce drumul lui… Din punctu nostru de vedere contează şi caracterul nu doar valoarea fotbalistică”, a mai spus Birlică.

Sârbul Andrej Mrkela a lipsit pentru că a avut o problemă cu viza iar clubul a depus documentaţia pentru a-l readuce. Cât despre Octavian Drăghici, Birlică a adăugat că ACS Poli se va baza în continuare pe el. „Timpul va decide cine va dori să rămână…”, a conchis acesta. „Drăghici s-a pregătit normal, a avut o pauză de zece zile, e în plenitudinea forţelor”, a spus şi „secundul” Adrian Săvoiu. De la ACS Poli a mai plecat în toamnă şi mijlocaşul Justice Opoku.

Fără Nanu, dar cu Cojocaru

Nici mâine „principalul” Ştefan Nanu nu va putea sta pe banca timişorenilor. Acesta a primit două etape de suspendare după eliminarea de la jocul cu ASU Politehnica. Altfel, indicaţii de pe margine vor putea da cei doi „secunzi” Adrian Săvoiu şi Călin Cojocaru, ultimul, sosit de la Sebiş.

„Întâlnim un adversar pe care dorim să-l batem. Venim după o perioadă destul de grea, dar cred că de sâmbătă vom opri această perioadă şi vom reuşi să ne impunem. E linişte în vestiar, ne-am pregătit bine toată săptămână. Cei trei care suntem în staff avem o colaborare bună şi vrem să spargem gheaţa… Toate jocurile sunt grele… noi trebuie să fim cei mai motivaţi”, a precizat Adrian Săvoiu.

Partida ACS Poli – Aerostar Bacău se dispută mâine, de la ora 11, pe arena „Electrica”, în runda a 15-a a Ligii a II-a. Nou promovata din Moldova are 12 puncte şi ocupă locul 17.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.