Război între Palate – Klaus Iohannis refuză două propuneri de miniştri făcute...

Război între Palate – Klaus Iohannis refuză două propuneri de miniştri făcute de PSD

0
DISTRIBUIȚI
Foto: b1.ro

Mutare şoc a preşedintelui Klaus Iohannis, la o zi după remanierea făcută de PSD în Cabinetul Dăncilă. Şeful statului a anunţat, astăzi, într-o declaraţie de presă, că îi refuză pe Olguţa Vasilescu şi pe Ilan Laufer în funcţiile de miniştri pentru că îi consideră „nepotriviţi”.

Olguţa Vasilescu fusese propusă pentru Ministerul Transporturilor, iar Ilan Laufer – la Dezvoltare. Astfel, Olguţa Vasilescu părăseşte guvernul, la Ministerul Muncii, portofoliu de care s-a ocupat Vasilescu, fiind numit Marius Budăi, preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor.


Iar la Ministerul Dezvoltării rămâne pe poziţie, deocamdată, Paul Stănescu.

„Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Este, după părerea mea, o soluție slabă. Soluția corectă pentru România ar fi fost și este înlocuirea unui Guvern care a creat multe probleme României. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să țin cont de câteva lucruri”, a declarat, astăzi, Klaus Iohannis.

Şeful statului a anunţat că i-a revocat din funcţia de membri ai Guvernului, pe lângă Olguţa Vasilescu (Muncă), pe Dănuţ Andrușcă (Economie), George Ivașcu (Cultură), Petru Bogdan Cojocaru (Comunicaţii) și Ioana Bran (Tineret şi Sport) şi că a luat act de demisia lui Mihai Fifor de la Apărare.

Iohannis i-a numit în funcţii pe Gabriel Leș (Apărare), Marius Budăi (Muncă), Nicolae Bădălău (Economie), Daniel Breaz (Cultură), Alexandru Petrescu (Comunicaţii) şi Constantin Bogdan Matei (Tineret şi Sport). „Celelalte două propuneri (n.r, Olguța Vasilescu la Transporturi și Ilan Laufer la Dezvoltare Regională) le consider nepotrivite şi vor fi refuzate”, a precizat preşedintele.

Potrivit jurisprudenţei Curţii Constituţionale, preşedintele poate refuza propunerea prim-ministrului de numire a unor membri ai guvernului, pentru neîndeplinirea condiţiilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.