Reacţia conducerii SCM Timişoara după înfrângerea de la Tribunalul Federal Elveţian: „Nu...

Reacţia conducerii SCM Timişoara după înfrângerea de la Tribunalul Federal Elveţian: „Nu au avut nici răbdarea, nici atenţia necesară să analizeze documentele”

0
DISTRIBUIȚI

Conducerea clubului de baschet masculin timişorean din elită a avut, în sfârşit, o reacţie oficială după ce acţiunea SCM-ului la Tribunalul Federal Elveţian a fost respinsă. Timişorenii cereau anularea deciziei BAT, care i-a sancţionat pentru neplata datoriilor către Nikolov, Shiloh, Nenad Milosevic şi Derrick Low.

Clubul de pe Bega a motivat întârzierea replicii pe motiv că abia săptămâna aceasta a intrat în posesia hotărârilor instanţei elveţiene, prezentate deja în presă săptămâna trecută. SCM Timişoara nu a scăpat de datoriile vechiei societăţi (BCT) în viziunea instanţei sportive şi trebuie să le plătească circa 150.000 de euro jucătorilor mai sus menţionaţi.

„Clubul Municipal a susținut că BAT nu avea competenţa de a judeca acţiunile arbitrale inițiate de Nikolov Hristo, Shiloh Kyle, Milosevic Nenad şi Derrick Low, foşti jucători ai Asociaţiei Baschet Club Timişoara, nu ai SCM Timișoara. (…) Tribunalul Suprem Elveţian afirmă că „nu s-au furnizat documente justificative direct consultabile” şi că „nu ar aparţine curţii de casaţie de a efectua cercetari în înscrisurile trimise „în vrac” de către apelant sau aflate în dosarul trimis de către tribunalul arbitral pentru a verifica daca cele mentionate de catre apelant sunt exacte”. Altfel spus, Onoraţii magistraţi ai Curţii Supreme Elveţiene au consemnat, cu propriile cuvinte, că nu au avut nici răbdarea, nici atenţia necesară să analizeze documentele aflate la dosarul cauzei, fie depuse de către SCM Timişoara sau trimise de către BAT”, se arată în comunicatul SCM Timişoara.

Luptă pentru a scăpa de datoriile vechiului club

Deşi la nivel declarativ până acum conducătorii au repetat că datoria BCT-ului e una pe care şi-o asumă şi care poate fi plătită doar din surse private, SCM Timişoara încearcă totuşi să scape de problemele legale care-i leagă de vechiul club.


Jucătorii s-au şi îndreptat şi către Tribunalul Timiş pentru ca hotărârile să poată fi puse în aplicare şi în România. Clubul aşteaptă veşti mai bune de aici. „SCM Timişoara a invocat că aceste hotărâri arbitrale sunt contrare ordinii juridice române şi nu pot fi recunoscute în dreptul intern, având în vedere faptul că reclamanţii respectivi nu deţineau niciun raport juridic cu clubul SCM Timişoara şi cu atât mai mult, nu au încheiat niciun contract, nicio convenţie şi niciun acord arbitral cu SCM Timişoara. Clubul nostru îşi exprimă încrederea în sistemul de drept român şi în faptul că, spre deosebire de celelalte instanţe care şi-au aplecat atenţia asupra acestei problematici, instanţele române vor analiza cu rigoarea necesară aspectele invocate şi probate de către SCM Timişoara”, se mai arată în comunicat.

SCM Timişoara a fost deja sancţionată de FIBA conform hotărârii BAT, clubul primind interdicţie la transferurile internaţionale. „Din punct de vedere juridic şi regulamentar, nu există niciun fel de pericol ca echipa de baschet a SCM Timișoara să fie exclusă din Grupa A a Ligii Naționale de Baschet Masculin în sezonul 2018/2019, întrucât condiţiile de eligibilitate a participării în competiţiile FRB se analizează la începutul competiţiei, nicidecum şi pe parcursul sezonului”, se mai arată în poziţia clubului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.