Primul succes cu Alex Pelici: Ripensia a câştigat în prelungiri cu Farul....

Primul succes cu Alex Pelici: Ripensia a câştigat în prelungiri cu Farul. Roş-galbenii au rămas însp în zona periculoasă la finele turului

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara a dat lovitura în ultimele momente ale importantului duel de clasamentu cu Farul Constanţa. Prima întâlnire dintre cele două s-a încheiat cu succesul al limită, scor 1-0, al gazdelor după ce Mansour Gueye a spart gheaţa în tricoul roş-galbenilor. A fost totodată şi întâia victorie a antrenorului Alexandru Pelici la noua sa echipă.

Revenită pe „Dan Păltinişanu” din nevoia de a jucat în nocturnă un meci televizat, „Ripi” nu a început rău jocul cu Farul. În minutul 2 Mansour a împins balonul în poarta Farului, dar reuşita senegalezului a fost anulat pe motiv de ofsaid. Oaspeţii s-au văzut în joc un sfert de oră mai târziu, când Dobre s-a opus la o „liberă”. În continuare însă puţinii spectatori care s-au încumetat să vină la meci pe ploaia rece nu au avut parte de multe faze notabile.

La cabine s-a intrat cu 0-0 iar la reluare „marinarii” au părut mai hotărâţi. Fotescu a fost aproape de gol chiar în primul minut al părţii secunde, dar a trimis pe lângă poartă deşi scăpase de marcaj. Roş-galbenii au avut apoi o ocazie uriaşă în minutul 71, când Monea a recepţionat în faţa careului mic, dar puştiul Popa s-a opus golului.


Treptat gazdele au atacat mai mult spre final. Pe acest fond însă, cu 11 minute înainte de final, Alex Grigoraş a scăpat pe contraatac, a încercat lobul după replierea gazdelor, dar mingea a căzut pe transversala porţii timişorene. Putea fi apoi 1-0, dacă Bădăuţă ar fi prin centrarea bună trimisă de Călin Toma în minutul 84. Mai mult, peste un minut Străuţ se tezeşte cu un balon în şapte metri, dar încearcă să aşeze din prima pentru Mansour şi mingea se scurge în aut. În minutul 90 Dumiter putea da lovitura, dar a trimis lobat cu capul, în faţa portarului Popa, care-l atinge uşor apoi, dar jocul continuă cu mingea căzând totuşi în afara pericolului pentru dobrogeni. De asemenea, în prelungiri Mansour primeşte un cadou de la Doumbia, dar atacantul e deposedat apoi de funaş. Atacantul-veteran profită până la urmă de următoarea fază şi împinge mingea în poartă în urma cornerului rezultat în minutul 90+3.

„Ripi” smulge trei puncte mari de la Farul, o contracandidată din zona inferioară, care îi rămâne în faţă doar prin numărul mai mare de goluri marcate. Roş-galbenii, tot cu 19 puncte, au sâmbătă şansa să scape cel puţin temporar de locurile roşii, dacă înving acasă modesta Brăila. Meci programat de la ora 11.

De remarcat că runda 19 a fost cea mai bună pentru formaţiile timişorene până acum, acestea obţinând împreună şapte puncte!

Ripensia Timişoara: Dobre – Ad. Popa, Străuţ, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Stoi (44 Burdeţ), Anghelina, Zaluschi (53 Bădăuţă), Monea (80 Popovici) – Dumiter, M. Gueye. Antrenor: Alexandru Pelici.

SSC Farul Constanţa: M. Popa – Doumbia, Roumadi, Sabangeanu – M. Tudorică, Zamfir (82, Iani) – M. Fotescu (82, Dombrovschi), G. Păun, Al. Grigoraş (cpt.) – Nic. Moise, R. Licu (46 Mbaka). Antrenor: Petre Grigoraş

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.