Ripensia, la a treia remiză consecutivă acasă. Nici FC Argeş nu i-a...

Ripensia, la a treia remiză consecutivă acasă. Nici FC Argeş nu i-a bătut pe roş-galbeni după ce a condus până spre final

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara nu a făcut un joc rău cu FC Argeş in runda a 15-a a B-ului, scor 1-1. Roş-galbenii au ratat o sumedenie de ocazii, au fost conduşi iar acasă şi, la fel ca in precedentele două partide de pe „Marele oval”, au egalat in ultimele minute.

Cu „secundul” Iulian Munteanu la margine pentru indicaţii, Ripensia nu a inceput rău jocul cu argeşenii. Prima şansă notabilă a fost insă a oaspeţilor, prin Barbu, care a prins un şut frumos din voleu, dar Păduraru a fost la post şi a respins in corner. Cinci minute mai târziu putea fi insă 1-0 pentru „Ripi”, incurajată şi azi de puţin peste 150 de spectatori. Dumiter a fost lansat perfect, inşelând apărătorii, dar a preluat greoi şi a trimis doar in blocajul lui Popescu, ieşit in intâmpinare. Peste alte zece minute roş-galbenii au fost aproape de obţinerea unui penalti. Hreniuc l-a ţinut de tricou pe Dumiter până in careu, dar s-a acordat lovitură liberă, arbitrul considerând că acţiunea a inceput in afara careului. Zaluschi a executat faza fixă, dar mingea a trecut puţin peste poartă.

Deşi jocul Ripensiei a fost mai inchegat ca in ultimele partide. Pe finalul reprizei alb-violeţii au găsit un nou culoare in defensiva timişoreană. Oancea a pătruns nestingherit şi a şutat la colţul lung pentru 1-0 in favoarea Argeşului. Scor care avea să fie inregistrat şi la pauză, in ciuda unei ocazii uriaşe a gazdelor. In minutul 45 Zaluschi a trimis lung din lovitură liberă, Străuţ a recentrat dintr-un duel aerian, dar Burdeţ, liber in faţa careului mic, a reluat acrobatic peste transversală. Oportunitate care l-a marcaz vizibil pe jucătorul de profil defensiv.

Partea a doua a inceput cu o altă ocazie ripensistă. In minutul 51, acelaşi Dumiter a pus piciorul la o degajare şi balonul a sărit sub bară, de unde Popescu l-a deturnat cu greu in corner. Peste un sfert de oră piteştenii au fost periculoşi prin Buhăescu – reluare cu capul puţin peste transversală. Peste două minute Dumiter a ajuns din nou in poziţie de a marca, dar şi-a prelungit din nou balonul şi a tras in portar, pe care l-a şi busculat apoi.

Ocazia partidei l-a regăsit insă din nou pe Burdeţ la finalizare.


De această dată ripensistul a reluat cât a putut de bine dintr-o centrare, dar Popescu a scos incredibil şi această minge, pentru ca apoi, de lângă bară, un alt coleg nu a reuşit să direcţioneze mingea in plasă.

La fel ca in precendentele două jocuri de pe „Marele oval”, Ripensia a egalat incă o dată pe final. De această dată in urma unui penalty acordat cu două minute inainte de final. Cezar Mihalache l-a tras pe Dumiter in careu şi arbitrul Florin Mazilu l-a infuriat pe Emil Săndoi. Călin Toma şi-a asumat responsabilitatea şi a trimis cu siguranţă, pe jos, uşor in stânga bravului Popescu, plecat in cealaltă direcţie.

Un punct care-i scapă măcar temporar pe timişoreni din zona fierbinte. A fost al treilea 1-1 consecutiv pe teren propriu după cele cu Energeticianul şi U Cluj, partide cu desfăşurare asemănătoare. Argeşul se indepărtează in schimb de obiectiv.

Ripensia Timişoara: Păduraru – Ad. Popa, B. Străuţ, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Burdeţ, Apro (80, Bădăuţă) – Popovici (61, Ungureanu); Zaluschi, Cluci (46, Monea) – Dumiter. Antrenor: Iulian Munteanu.

FC Argeş Piteşti: O. Popescu –  Tofan, Hreniuc (68, Mihăescu), Şerbănică, C. Stan – V. Gheorghe (82, Panait), R. Costin (cpt.), I. Năstăsie (66, I. Şerban), D. Oancea – C. Barbu, Buhăescu. Antrenor: Emil Săndoi.

Emil Săndoi, supărat pe penalty

Antrenorul argeşenilor, supărat şi inainte de meci pe capitolul penalty-uri, a avut noi motive de a contesta „fluieraşii”. „Un joc disputat, am spus că Ripensia nu e pe locul care merită, ar trebui să fie mai sus. Am inceput mai bine, am reuşit să inscriem. Din păcate au intervenit nişte inexactităţi. Am fost obligat să mai facem nişte schimbări. Rezultatul e echitabil, Ripensia a avut ocazii pe final. Dar pe greşelile noastre individuale. Nu ştiu ce s-a intâmplat. Chiar şi la penalti, cred că jucătoru nostru a jucat mingea. S-a speculat că FC Argeş nu are drept de promovare, dar vrem să fim şi noi judecaţi la fel. Am avut un singur penalti in 15 meciuri”, a declarat Emil Săndoi, „principalul” Argeşului.

„Mă bucur din suflet pentru băieţi, şi-au dorit să nu piardă. Fiecare punct contează in acest sfârşit de tur. E mai mult decât meritat acest punct… Treptat, treptat sper să vină şi victoria. Azi poate meritam chiar victoria. Adversarul a avut două şanse, plus golul. … A fost greu că e prima dată când am stat pe bancă la Liga a II-a. Am vorbit cu Alex (n.r. Pelici), ştiam punctele lor slabe, mi-am făcut temele. El a asistat la un singur antrenament din tribună. Pot să spun că am pregătit jocul impreună legat de adversar”, a spus Iulian Munteanu, „secundul” Ripensiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.