Ripensia a intrat oficial în „era” Alexandru Pelici: „Trebuie să facem un...

Ripensia a intrat oficial în „era” Alexandru Pelici: „Trebuie să facem un grup unit”. Noul tehnician al roş-galbenilor are o misiune dificilă la debut

0
DISTRIBUIȚI
Alexandru Pelici, alături de staful său

Alexandru Pelici a fost prezentat oficial astăzi de Ripensia. Aflat la primul mandat ca tehnician acasă după mai multe experienţe în ţară, timişoreanul a subliniat că nu trebuie privit ca un salvator iar rămânerea în Liga a II-a e obiectivul pe care trebuie să se concentreze momentan jucătorii. Primul său meci pe banca roş-galbenilor e unul foarte greu, pe terenul Petrolului, una dintre favoritele la promovare.

După ce a activat la mai multe formaţii cu precădere din Ardeal, în primele două eşaloane, ultima dată la Hermannstadt, Pelici (44 de ani) a acceptat provocare de acasă. „Vreau să mulţumesc conducerii pentru încredere, sper să facem o treabă bună impreună. E cunoscut faptul că munca noastră trebuia sa înceapă pe 1 ianuarie. Am acceptat mai repede să vin dată fiind situaţia din clasament, pentru că e nevoie de puncte. Suporterii să inţeleagă că suntem la un început de drum împreună, să inţeleagă jucătorii că trebuie să schimbăm din atitudine. Situaţia din clasament nu e foarte bună. Lăsând la o parte obiectivul, antrenorul principal trebuie să crească valoarea jucătorilor. Avem un obiectiv din punctul meu de vedere nu e foarte indrăzneţ, salvarea. Ripensia trebuie să aibă obiective mai indrăzneţe. Aici suntem, trebuie să depunem eforturi împreună. Nu e un garant faptul că am venit. Minunile le face doar Dumnezeu, noi muncim…”, a declarat Alexandru Pelici.

Antrenorul a fost convins să vină la Timişoara de noul peşedinte al lui „Ripi”. „În primul rând domnul Dumitru Mihu m-a determinat să vin, am avut trei discuţii prevăzute de un sfert de oră-jumătate de oră şi de fapt am stat câte două ceasuri. Modul în care mi-a prezentat acest proiect… Acesta e motivul, pe lângă motivele personale, de a mă întoarce acasă după ce am fost în alte părţi…”, a spus Pelici. Acesta a explicat la ce aspect va lucra cu noii săi elevi: „Lotul e unul cu care se poate lucra, cu câţiva jucători importanţi, cu valoare individuală bună, ei trebuie să înţeleagă că nu e de ajuns, trebuie să facem un grup unit.


Asta am încercat să fac la toate echipele, vedeta să nu fie un singur jucător, ci grupul. Dacă un jucător va ieşi in faţă nu poate decât să ne bucure, dar trebuie cu toţii să ne subordonăm obiectivului principal”.

„Sper din tot sufletul să nu se creeze o imagine falsă, Nu sunt un salvator, salvatorii sunt jucătorii, ei trebuie să joace, să inţeleagă că suntem într-un moment în care avem nevoie de puncte… Jucătorii trebuie să ştie în fiecare moment al jocului ce trebuie să facă. Nu pot să promit că vom avea nu ştiu ce număr de puncte, victorii, ci că vom face tot ce e posibil legat de noi”, a conchis Alex Pelici.

Transferuri în staff

Alexandru Pelici va avea o echipă tehnică formată din doi „secunzi” şi un antrenor cu portarii. Din vechiul staff a rămas Iulian Muntean, care a condus echipa în remiza cu Piteştiul iar o noutate e reprezentată de venirea lui Călin Mada, care îndeplinea acelaşi rol, antrenor secund, la Dumbrăviţa. De pregătirea portarilor se va ocupa Gheorghe Stoianov.

„Mulţumesc atât conducerii tehnice, mulţumesc lui Alex Pelici. Eu am activat 18 ani in fotbalul austriac. Am lăsat Dumbrăviţa, locul 2 in C, am venit pentru o provocare. E un pas uriaş pentru mine în antrenorat. La Ripensia e un nucleu foarte bun de jucători, cu care se poate face foarte multe. Sper să facem cu toţii o treabă bună”, a precizat Călin Mada.

„Sper să invăţ cât mai multe din conlucrarea cu Alex. Sper să fie cât mai bine”, a spus şi Iulian Muntean. „Pentru mine e un vis implinit că a venit Mister, am avut onoarea să lucrez cu el la Reşiţa. Plus la Poli în cantonamente era cel mai iubit jucător şi cei tineri erau pe langă el tot timpul. Sper să-l ajut, să ne indeplinim obiectivul scurt, cât mai multe puncte…”, a concluzionat Gyuri Stoianov.

Trei absenţe la duelul cu „lupii”

Primul meci al lui Alex Pelici pe banca ripensiştilor se anunţă foarte dificil. Echipa timişoreană joacă vineri, de la ora 18.00, pe terenul Petrolului, locul 4, echipă aflată la doar un punct de un loc promovabil. „E un prim test de foc, o arenă frumoasă, împotriva unei echipe susţinute de un număr impresionat de suporteri. O echipă de tradiţie, precum Ripensia, işi doreşte să promoveze, are infrastructura pentru prima ligă. Dar fotbalul e 11 contra 11…”, a adăugat Pelici. Acesta nu va putea miza pe atacantul Andrei Dumiter, suspendat, Darius Ţiereanu – selecţionat la naţionala U19 – respectiv pe Marius Toma, accidentat.

Alexandru Pelici a condus deja echipa ieri într-un joc, e vorba însă de jocul de verificare cu CNP Timişoara, scor 3-0. Golurile au fost marcate de Zaluschi, Călin Toma, din penalty, și Iustin Ardelean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.