Primul punct cu Alex Pelici, obţinut în Ciarda Roşie. Ripensia a revenit...

Primul punct cu Alex Pelici, obţinut în Ciarda Roşie. Ripensia a revenit de la 0-1 cu CS Mioveni GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Se poate spune cumva că „Ripi” a salvat onoarea timişorenelor, chiar a timişenelor dacă ţinem cont şi de Liga a III-a, în acest weekend. Roş-galbenii se simt evident mai bine în „Ciarda Roşie”, unde au revenit în premieră în acest sezon. Contra Mioveniului aceştia au disputat şi primul joc acasă cu Alexandru Pelici pe bancă. S-a încheiat 1-1 după ce oaspeţii au deschis scorul iar pe final timişorenii puteau obţine chiar mai mult.

Cei circa două sute de spectatori avuţi în sudul oraşului de Ripensia i-au ajutat evident pe elevii lui Pelici, altfel faţă de cum ar fi fost pe „Marele oval”, unde la aceeaşi oră se juca rugby. Oaspeţii alb-verzi astăzi au început mai bine. Valentin Balint a ameninţat prima dată poarta lui Rădulescu, al treilea portar folosit şi de noul antrenor, în minutul 4, când a tras în plasa laterală. Peste şapte minute Celea a deviat nefericit un balon cu capul şi Croitoru a fost nevoit să respingă de sub transversală. Peste alte patru minute acelaşi fundaş al Mioveniului a raşchetat un alt balon, pe care însă Mansour nu l-a ajuns cum trebuie în faţa porţii.

La poarta cealaltă Kilyen a distribuit câteva baloane bune din lovituri libere, una dintre ele l-a pus în mare dificultate pe Rădulescu, goalkeeperul respingând în transversală în minutul 30 o execuţie trimisă de la circa 35-40 de metri. Şapte minute mai târziu Mioveniul a deschis scorul prin Balint, care a fost lansat în careu şi a finalizat faza cu un şut pe jos la colţul lung. Înaintea pauzei Mansour a mai avut o şansă (min. 43), dar „capul” său a trecut peste poartă.

Bădăuţă a intrat cu gol

Argeşenii au preferat mai mult să se apere în partea secundă şi timp de 30-33 de minute au făcut-o bine, deşi „Ripi” a pus constant presiune pe careul advers, amintind de meciurile mai bune din sezonul trecut. În minutul 75 mijlocaşul Anghelina a pătruns până în careu, a ocolit blocul defensiv, dar ajuns aproape de Croitoru în lateral dreapta, a şutat peste ţintă. Trei minute mai târziu a venit însă şi golul egalizator. Mutat în stânga, „Mansi” a centrat ideal, în forţă în faţa portarului, unde nou intratul Bădăuţă a ajuns primul şi nu i-a oferit nicio şansă lui Croitoru. În minutul 84 Monea a fost aproape de un „assist” de 2-1, dar tânăra „aripă” a trimis prea aproape de portar şi prea departe de Popa şi Dumiter, care aşteptau balonul.

S-a încheiat 1-1, dar cu o schimbare în bine pentru Ripensia faţă de precedentele remize cu acelaşi scor acasă, smulse în faţa unor formaţii puternice. Deocamdată însă roş-galbenii rămân în zona „nisipurilor mişcătoare”, locul 17, cu doar 15 puncte.

Ripensia Timişoara: I. Rădulescu – Ad. Popa, Străuţ, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Burdeţ, Anghelina (90+1 Apro) – Monea, Zaluschi (72 Bădăuţă), Dumiter – Mansour (82 Popovici). Antrenor: Alexandru Pelici.

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Kilyen, Gherghe, Celea, Burnea – R. Lazăr, C. Năstăsie (cpt.) – Rădescu, Al. Popescu (88 Drugă), Coşereanu (78 Ayza) – V. Balint (90+2 Ivan). Antrenor: Iordan Eftimie.

Pelici, mulţumit

Antrenorul Ripensiei era încântat de atitudinea schimbată în bine a elevilor săi.


„Felicit băieţii pentru efort, îi felicit pentru munca depusă azi. Păcat de ocaziile create, cred că după ocaziile de gol meritam victoria. Am întâlnit o echipă bună a campionatului, cu o tranziţie pozitivă foarte bună. O echipă care se apără bine grupat şi se atacă bine pe spaţii, o echipă care are 11 goluri primite, e pe primul loc în Liga 2 din acest punct de vedere. Noi am reuşit să ne creăm ocazii, din păcate nu am reuşit să le fructificăm. Una peste alta e un prim pas făcut împreună, îi felicit şi sperăm să acumulăm cât mai multe puncte din jocurile care au rămas”, a declarat Alexandru Pelici.

„Nu ştiu dacă ne-a avantajat, ca suprafaţă de joc, ca mărime, e tot pe acolo, probabil că jucătorii sunt familiarizaţi cu acest stadion, au repere mai bine definite iar în mod sigur spectatorii au contat astăzi. Pentru că în numărul care au fost, dacă erau pe Dan Păltinişanu, probabil nu s-ar fi auzit. Dar, fiind aici, ne-au ajutat, ne-au împins de la spate, le mulţumim, şi le dedic lor şi întregii familii Ripensia acest punct”, a precizat Pelici despre revenirea în Ciarda.

„Noi niciodată nu spunem echipei să se retragă, din contră să jucăm. Eu spun că dacă jucam precum în prima repriză, dar ştiţi cum sunt jucătorii, din instinctul acela de conservare a rezultatului ei se retrag, am făcut puţin pasul înapoi, este adevărat, şi am fost egalaţi pe final de joc. Eu îmi felicit jucătorii că nu am pierdut acest joc. Ştiam că întâlnim o echipă bună, păcat că, îl ştiu bine pe Alex Pelici, ştiam ce le cere jucătorilor, ştiam că o să fie organizarea altfel faţă de cum a fost până acum  a echipei. Eu le-am spus că nu locul de acum în clasament arată faţa echipei. Eu le doresc baftă în continuare. Noi avem obiectiv 1-8, suntem acolo, vedeţi că între locul 7 şi restul e diferenţă mare”, a explicat Iordan Eftimie, tehnicianul Mioveniului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.