Robin and the Backstabbers aduc la Timișoara un melanj de rock eclectic...

Robin and the Backstabbers aduc la Timișoara un melanj de rock eclectic și versuri criptice VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Robin and the Backstabbers revin cu un concert la Timișoara

Indubitabil, Robin and the Backstabbers este una dintre formațiile autohtone care are parte de un public „dedicat“ la Timișoara. Au demonstrat-o în nenumărate ocazii în ultimii ani și se pregătesc să confirme această axiomă și la sfârșitul acestei săptămâni, când băieții care îl au ca solist pe Andrei Robin Proca revin în orașul nostru, cu un recital care va avea loc vineri, 29 noiembrie, de la ora 22, la The Note Pub.

„Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept «pop melodramatic». Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul Graceland al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice“, se arată în descrierea evenimentului.

Trupa formată cu opt ani în urmă s-a bucurat de o popularitate ridicată încă de la debut, câștigând Premiul Publicului la ediția din 2010 a competiției Stufstock Newcomers.


A concertat în toate orașele semnificative din România bifând și o apariție în Republica Moldova, în cadrul festivalului Acoperire Culturală, și a cântat în deschiderea unor formații precum Whitest Boy Alive, Obits, British Sea Power și Reptile Youth.

Formația a lansat două albume de studio, „Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad”, respectiv „Bacovia Overdrive vol. 2: Arhanghel’sk”. Ambele albume fac parte dintr-o trilogie care urmează să mai cuprindă „Vladivostok”. „Stalingrad” a fost bine primit de către critici, formația câștigând premiul la categoria „Cel mai bun rock alternativ” la On Air Music Awards în 2013, ocazie cu care a primit și premiul pentru artistul anului.

Biletele la concertul din Timișoara sunt disponibile în avans în rețeaua www.iabilet.ro la prețul de 40 de lei, urmând ca la fața locului acestea să coste 50 lei.

Foto: Facebook Robin and the Backstabbers

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.