Robu despre dezvăluirile legate de benzinăria prietenului de concediu: ”Totul este invenție”....

Robu despre dezvăluirile legate de benzinăria prietenului de concediu: ”Totul este invenție”. Cum a recunoscut că a acționat la îndemnul lui Tuducan

2
DISTRIBUIȚI
Nicolae Robu, a negat, astăzi, evidența, susținând că nimic nu este adevărat din tot ce am dezvăluit despre matrapazlâcurile făcute de administrația pe care o conduce pentru ca prietenul său de concediu să poată ridica benzinăria pe Calea Lugojului. ”Totul este invenţie”, a susținut Robu în conferința de la sediul PNL Timiș. Primarul Timișoarei a evitat să discute despre modul în care a dat autorizații și drept de servitute ilegal.
În încercarea de a dovedi că nu este nimic adevărat din ce am dezvăluit, Robu a făcut o mărturisire extrem de importantă – încă de la început a acționat la îndemnul omului de afaceri Teodor Tuducan. ”Eu ştiu următorul lucru: mi s-a prezentat un caz, că este o eroare materială, nici nu mai ţin minte despre ce era vorba concret, dar o eroare materială, şi că aparatul primăriei refuză să o corecteze de ani de zile. Şi un proprietar al unui teren nu poate să-şi valorifice terenul din cauza asta. Mi s-a părut scandalos, cum să nu corectezi o eroare materială dacă este clar că este eroare materială? Au spus toţi cei implicaţi atunci, da, este o eroare materială. E totul legal? E totul legal. Bun, atunci faceţi ce trebuie să corectăm o eroare materială. Atâta e tot”, a susținut Robu.
Vă reamintim că Viorica Tîlvan, care încerca de 11 ani să-și recupereze terenul, a povestit pentru PRESSALERT.ro cum Tuducan a devenit mandatarul ei :”„M-am trezit într-o zi cu el. A sunat seara pe fix, a doua zi a venit la poartă. M-am dus. Ce m-a frapat – pantofii lui de lac. L-am întrebat de unde ai numele meu, adresa, numărul de telefon. Mi-a spus că din dosarul de la primărie. Mă chinuiam de peste zece ani cu chestia asta (cu retrocedarea, n.a). Am făcut expertize, degeaba. Am fost şi de două ori în audienţă la Ciuhandu. Degeaba. Ne-a spus Tuducan, că nici nu ştiam atunci cum îl cheamă, că rezolvă să ni se retrocedeze, dar că vrea să cumpere terenul de la noi şi să-l mandatăm să se ocupe. A şi zis nesimţitul ăsta la un moment dat «niciodată nu aţi fi făcut treabă. Oricum niciodată nu vă descurcaţi».


Era evident cum rezolvă. A zis de atunci că benzinărie face”. Primarul Robu a făcut către OCPI o îndreptare de eroare materială pentru cartea funciară în care era trecut terenul, dar i-a fost respinsă pentru că nu avea hotărâre de consiliu local. Ulterior, un HCL a fost adoptat în trei zile de când a depus Tuducan cerere la Primăria Timișoara, iar după iopt luni terenul a fost restituit, ajungând în proprietatea celui cu care Nicolae Robu a mers apoi în concediu în Sardinia.
Cât despre parcarea amenajată pe terenul municipalității fără a exista HCL a susținut că ” acele locuri de parcare s-au amenajat nu pentru nevoile benzinăriei care are două pompe şi nu îi trebuie zeci de locuri de parcare pentru două pompe, că nu e benzinărie cu bar, cu magazin, cu mai ştiu eu ce. Noi cerem, în general, investitorilor să facă câte ceva şi de interes public şi să doneze municipiului. Şi s-a făcut o amenajare în valoare de 40.000 de euro, mi-aduc aminte, şi s-a donat municipiului Timişoara acea amenajare de parcare, parcare care e folosită de cetăţenii din zonă, mergeţi şi întrebaţi, nu de benzinărie. Deci, până la urmă, este ca-n acel banc – nu i s-a dat nimic, i s-a luat, de fapt. Da? Eu atâta ştiu, mai departe, detalii, habar n-am.( …) O benzinărie de două pompe, fără restaurant, fără magazin, fără nu ştiu ce, nu are nevoie de locurile acelea de parcare. S-a făcut şi spaţiu verde, frumos. 40.000 de euro donaţie acceptată de consiliu local, donaţie după toate prevederile legale. Deci toate sunt bazaconii”.
Când a fost întrebat dacă se putea autoriza benzinăria fără parcarea de pe domeniul public, primarul a susținut ” da sigur, pentru că nu are nevoie o benzinărie cu două pompe, fără unitate alimentară, fără un magazin mixt, ceva, n-are nevoie de locurile astea de parcare”. Conform regulamentului local de urbanism, benzinăria trebuia să aibă minim șase locuri de parcare, iar în referatul care a însoțit hotărârea de aprobare a PUZ-ului, acordarea autorizației era condiționată de existența celor șase locuri de parcare exclusiv pe parcela lui Tuducan. Autorizația de construire a fost semnată de primarul Robu cu trei locuri de parcare.
În stilul său, Nicolae Robu a încercat să arunce responsabilitatea asupra subordonaților, afirmând ”Nu poate un primar să se ocupe de detalii. (…) În funcţia de primar îţi este imposibil să cunoşti detaliile şi atunci am dat note interne de responsabilzare prin care le-am spus: atenţie, fiecare răspunde de ce face el. Eu, sigur, trebuie să semnez de reprezentare instituţională. Dar ce, eu ştiu, în metri aceia cubi, câteodată, de documentaţie, eu pot să mă uit să văd detalii? Păi de ce este plătit aparatul acela de specialitate, şi e plătit bine. De ce e plătit, ca răspunderea să fie la primar? Primarul e responsabil dacă el dă dispoziţii să se facă ceva şi atunci funcţionarul nu trebuie să facă o ilegalitate, dar atunci primarul nu mai poate fi derobat (…) Eu sunt foarte atent la certificatele de urbanism pentru că nu vreau, în perioada cât eu sunt primar, în Timişoara să se construiască bazaconii. Şi atunci, am schimbat şi regulile aici, nu se dă niciun certificat de urbanism fără o poză de context. Mi se scoate de pe google poza străzii şi mi se marchează locul pentru care mi se cere certificat de urbanism”.

2 COMENTARII

  1. Baaaa maimultdecatpreavopsitule LAE, maimultdecatpreacoruptule, dar tu nu mai ai deloc bun simt ma. Esti penal deadreptul. Tu chiar nu mai ai rusine? Cum sa dai ma vina pe aia pe care tu si acolitii tai de consilieri purtatori de c___e ( ca tu nu ai oricum), ii OBLIGATI sa va dea tot dupa cum va convine!!!!!!????? Si la final, mai maimultdecatpreacoruptule, arunci vina tot pe ei. Tu FATA MARE. Esti nebun

  2. Bun…dar care e problema pana la urma? Ca o batrana si-a vandut drepturile asupra unui teren? Ca Robu a indreptat o eroare dupa ce batrana si-a vandut drepturile asupra proprietatii? A fost pana atunci batrana la Robu si asta i-a refuzat indreptarea erorii?
    Care e problema? Ca scrieti niste insailaturi de povesti marca antena 3…din care nu se intelege nimic. Ce treaba are robu cu asta? Cu ce a gresit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.