România, prezentă la cea mai mare competiţie din domeniul tehnologiilor inovative din...

România, prezentă la cea mai mare competiţie din domeniul tehnologiilor inovative din Europa

0
DISTRIBUIȚI

Delegaţia României şi cei doi finalişti ai competiției naționale de la Timişoara s-au întors din Edinburgh, Scoția, unde au participat la finala competiţiei internaționale de idei ClimateLaunchPad, cea mai mare competiţie din domeniul tehnologiilor inovative din Europa.

Delegaţia română a fost compusă din Cristina Bădulescu, manager de proiect CLIMATE KIC/CCIA Timiș, Delia Gligor, membru al juriului, prodecan al Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara și Radu Ticiu, reprezentant al Start-Up HUB Timișoara.

CCIA Timiș, în calitate de partener oficial în România al Programului CLIMATE KIC, a organizat şi găzduit, în 25 septembrie, finala naţională a competiţiei de idei ClimateLaunchPad, după ce, în prealabil, echipele înscrise în competiție au avut parte de un training intensiv susţinut de lectori internaţionali. În urma deliberării juriului au fost selectate cele două echipe finaliste care au reprezentat România la finala internațională din Scoția: AirPi Monitoring System – locul I (Sergiu Micorici, Laura Chirilă) – dronă cu filtre electrochimice și senzori care poate zbura deasupra companiilor poluatoare pentru a curăța aerul şi Reactive Boards – locul II (Sorin Dabiște, Andrei Bora) – longboard electric care va revoluționa modul de a merge la lucru în marile orașe.

În cadrul semifinalelor de la Edinburgh din 1 noiembrie au fost susţinute 130 de idei inovatoare.


Juriul a acordat punctaje echipelor în funcţie de fezabilitate, scalabilitate, crearea de locuri de muncă, impact social, impactul asupra schimbărilor climatice şi calitatea prezentărilor. 16 cele mai bune echipe au ajuns în marea finală.

Câştigătorii ClimateLaunchPad 2018 sunt:

Locul I – ECO2Blocks (Portugalia)

Locul II – JSP-Waste to Energy: Microworld to MegaWatts (India)

Locul III – Crover (Scoția)

Premiile de 10.000 euro, 5.000 euro și 2.500 euro reprezintă prime investiții în business-ul lor. Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori, în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.