Sanda Greblă, consiliera personală a lui Nicolae Robu, a ajuns șefă în...

Sanda Greblă, consiliera personală a lui Nicolae Robu, a ajuns șefă în Primăria Timișoara. Ce compartiment conduce

1
DISTRIBUIȚI

Sanda Greblă, consiliera personală a lui Nicolae Robu, a ajuns să ocupe o funcție de conducere în cadrul Primăriei Timișoara. Concret, Sanda Greblă conduce serviciul Unitatea de implementare proiecte angajate ca și capitală europeană a culturii (UIPACEC).

Consiliera primarului Timișoarei ocupă această funcție din postura de interimar. Postul a fost scos la concurs, recent, de către reprezentanții municipalității, dosarele de înscriere putând fi depuse până în data de 3 decembrie.

Conform reprezentanților Primăriei Timișoara, candidatul ideal pentru a ocupa funcția de șef al acestui birou trebuie să aibă o experiență de minim cinci ani în domeniu, „studii universitare de licență absolvite cu diplomă, studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalent în specializarea științe juridice, studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administrației publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, în condițiile legii”.

În următorul plen, care va avea loc miercuri, aleșii locali vor avea pe masă un prim proiect de hotărâre care este explicat de Sanda Greblă, șefa UIPACEC. Acesta se referă la aprobarea „funcțiunii de cinematograf dedicat filmului european, românesc și filmului de artă și independent pentru Cinematograful Studio”.

Sanda Greblă explică, în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre că Timișoara nu beneficiază de o infrastructură de cinematografe funcționale în afara sălilor de cinema din incinta mall-urilor.

„Strategia culturală a Municipiului Timişoara 2014-2024 prevede crearea unei instituţii de tip Art House care să găzduiască proiecţii de film de artă, filme româneşti şi europene.


(…) În perioada scursă de la aprobarea Strategiei, situaţia cinematografului Studio a fost clarificată, astfel că astăzi spaţiul acoperă condiţiile necesare pentru îndeplinirea acestui obiectiv: poziţie centrală, caracteristici de spaţiu. În plus, la începutul anilor 2000 cinematograful Studio a avut, parţial, această destinaţie, fiind membru al reţelei Europa Cinemas. Intrarea în reţeaua Europa Cinemas ar pune din nou Timişoara pe harta oraşelor cu infrastructura necesară proiecţiilor filmelor de artă europene şi ar crea contextul de noi colaborări culturale. În aceste condiţii, considerăm oportună şi eficientă acordarea acestei funcţiuni cinematografului Studio, urmând ca Cinemtograful Timiş să intre, la rândul lui, într-un proces de reabilitare care să permită proiecţia de film, dar şi alte proiecte culturale din domeniul artelor spectacolului şi nu numai. (…) Clădirile cinematografelor care nu mai sunt în prezent în funcţiune au nevoie de renovare şi de o relansare culturală, eventual ca instituţii cu profil creativ mixt, care să le asigure parţial sustenabilitatea financiară”, scrie în raportul semnat de Sanda Greblă.

1 COMENTARIU

  1. sef serviciu interimar, cu posibilitatea de titularizare, fără concurență reală !
    nimeni ne e prost sa invete bibliografie si sa cada pe locul doi, după grebla .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.