Sărbatoare la Universitatea Politehnica din Timișoara. Instituția de învățământ superior se apropie...

Sărbatoare la Universitatea Politehnica din Timișoara. Instituția de învățământ superior se apropie de un secol de existență

0
DISTRIBUIȚI

În urmă cu 98 de ani Regele Ferdinand semna decretul de înființare a Școlii Politehnice din Timișoara, ridicând orașul de pe Bega la rangul de oraș universitar. Înființarea în primul rând a unei universități tehnice a fost o alegere firească, Timișoara fiind, acum aproape un secol, orașul cu cele mai multe întreprinderi din România, un oraș cu o vocație tehnică, în care s-au înregistrat și sute de premiere tehnice naționale, europene și chiar mondiale.

„Atunci când discutăm despre Politehnică și despre performanțele acesteia trebuie să ne gândim la cei carre au slujit ca această școală să ajungă la nivelul la care a ajuns acum. Marcăm aceste zile spectaculoase ale anului 1920 tocmai pentru a arăta că istoria acestui oraș nu poate fi concepută fără Politehnica”, a declarat Viorel Șerban, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

După deschiderea festivă a acţiunilor a avut loc şi Gala promotorilor UPT, aici fiind prezenți directori de licee și reprezentanți ai inspectoratelor școlare din cele 9 județe care au dat cei mai mulți studenți, dar şi reprezentanți ai firmelor care sunt prezente și la Zilele Carierei, cadre didactice și studenți ai UPT.


De asemenea, au fost acordate diferite premii pentru cele mai bune lucrări de licenţe realizate în cadrul UPT. Evenimentele din sala Auditorium au marcat şi deschiderea oficială a unei noi ediţii a Zilelor Carierei 2018, o manifestare de tradiție în Universitatea Politehnica Timișoara, ajunsă acum la cea de-a XIII-a ediție. După deschiderea festivă, standurile celor aproximativ 50 de companii prezente pot fi vizitate joi și vineri, între orele 10.00 – 17.00, la Restaurantul UPT.

În acest moment UPT oferă studenților condiții de studiu la cel mai înalt nivel, burse din venituri de la buget și din resurse proprii, cazare în căminele proprii pentru toți solicitanții, cea mai modernă bibliotecă universitară din țară și o bază sportivă de excepţie. „Ne mândrim cu profesorii noștri, mulți dintre ei academicieni de prestigiu, profesori recunoscuți pe plan național și internațional, aflați în conducerea multor structuri și organisme profesionale internaționale. Nu întâmplător, după numărul lucrărilor științifice publicate și indexate în reviste de specialitate cu recunoaștere internațională, SCImago Rankings a plasat Universitatea Politehnica Timișoara pe locul III în România și pe un loc fruntaș în Europa Centrală și de Est”, au anunţat cei de la UPT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.