SCANDALOS Colterm deschide magazine în mallurile din Timişoara, după ce a împrumutat...

SCANDALOS Colterm deschide magazine în mallurile din Timişoara, după ce a împrumutat 101 milioane lei ca să supravieţuiască în această iarnă

0
DISTRIBUIȚI

Decizie halucinantă luată de conducerea societății de termoficare din Timișoara, Colterm SA, în condițiile în care compania este în pragul colapsului – îşi deschide magazine în mallurile din Timişoara. Asta în condiţiile în care situaţia financiară a companiei este una dezastruoasă, iar Consiliul Local Timişoara tocmai a aprobat să se ia un împrumut de 101 milioane lei de la Trezorerie, pentru ca societatea de termoficare să poată asigura încălzirea timişorenilor în această iarnă. În plus, de luni de zile, angajaţii companiei îşi primesc salariile cu întârziere.

Astăzi a fost deschis primul magazin de tip „insulă” în Iulius Mall din Timişoara.


Aici va funcţiona o casierie şi se vor putea semna contracte cu Colterm. Mâine se va deschide şi magazinul din Shopping City.

Decizia conducerii Colterm ridică mari semne de întrebare, în condiţiile în care, anul trecut, s-a hotărât închiderea casieriei de pe strada Muzicescu, care funcţiona în spaţiul Colterm pentru că acolo se încasau foarte puţini bani. În plus, la ora actuală funcţionează casieria Colterm pe strada Oituz, la mică distanţă de magazinul din Iulius Mall.

Deschiderea celor două magazine înseamnă cheltuieli în plus cu chirie, taxe de marketing şi alte taxe solicitate de malluri oricărui chiriaş, plus salarii pentru angajaţi.

Directorul logistic al Colterm, Adrian Faur, aflat în această dimineaţă la magazinul Colterm, a declarat pentru PRESSALERT.RO că „mutăm cele două casierii din oraş în malluri. În malluri vor fi casierii şi puncte de informare a cetăţenilor. Bineînţeles că rentează din punct de vedere economic. Împrumutul de 101 milioane a venit. E în conturile primăriei şi sperăm ca în curând să putem semna contractele pentru cărbune şi restul şi să ni se emită facturi în avans ca să putem plăti”.

Directorul general al Colterm, Emil Şerpe, nu a putut fi contactat până la redactarea acestui material.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.