Deplasare lungă pentru SCM Politehnica. Clubul de handbal va fi sprijinit printr-un...

Deplasare lungă pentru SCM Politehnica. Clubul de handbal va fi sprijinit printr-un nou proiect pentru atragerea mai multor fonduri

0
DISTRIBUIȚI

Ioan Silviu Doboși și Sorin Șipoș, doi dintre reprezentanţii mediului privat la clubul de handbal alb-violet, au anunţat astăzi iniţierea unui nou proiect. De pe urma acestuia se speră ca bugetul lui SCM Politehnica, greu incercat de fluctuaţiile lichidităţilor care vin dinspre autorităţi şi pe care se bazează in mare parte, să beneficieze de mai mulţi bani din mediul de afaceri.

Pe lângă problema bugetului la SCM Poli, „Handbalul are viitor!”, cum se numeşte proiectul, işi propune: susținerea și promovarea echipelor de handbal la toate nivelurile de vârstă și performanță, conștientizarea și convingerea comunității locale de a investi în acest sport şi construirea unei structuri juridice de sprijin a handbalului.

„Necesitatea impune acest demers… Contextul e subordonat şi programului pe care FRH il are: Handbalul sport naţional! Există şi contextul local, dorim să completăm finanţarea publică cu finanţare privată. Anul acesta până la 10% din buget, anul viitor ne propunem până la 20%. Am avut intrevederi cu oameni din mediul privat…”, a declarat Ioan-Silviu Doboşi, unul dintre finanţatorii clubului. In prima perioadă, până in februare 2019 va fi o perioadă de iniţiere a proiectului.


In care vor fi mai multe intâlniri, cu sportivi, cu persoane din mediul de afaceri. Sunt urmărite mai multe modele de organizare. „Inclinăm spre fundaţie, ar dovedi o implicare majoră a celor care doresc să se implice. Asocierea ar fi şi ea o opţiune, rămâne de văzut pe parcurs”, a precizat Doboşi.

Mai mult, se doreşte sprijinirea viitorilor handbalişti, mai ales că rezultatul Politehnicii la nivel juvenil de anul trecut au arătat potenţial. Juniorii s-au clasat anul trecut pe 4, FRH, sprijinit de Comitetul Olimpic, va construi aici Centrul Olimpic destinat juniorilor. „Dorim să ne raliem acestui proiect şi să suţinem şi din mediul privat”, a adăugat Ioan-Silviu Doboşi.

„Am plecat de la premisa că sportul in general şi handbalul, in particular, este o parte importantă a comunităţii noastre şi există un spaţiu mare de manevră aici… Sunt foarte multe proiecte pe care le avem in vedere: handbalul in şcoli, până la performanţa la nivel de seniori. Pentru toate acestea e nevoie de o coagulare a celor care iubesc handbalul”, a spus Sorin Șipoș, finanțatorul Academiei de Handbal Timișoara.

„Sunt incântat de această campanie: Handbalul are viitor, in Timişoara. Vorbeam de ea de doi-trei ani, dar nicicând nu e prea târziu”, a conchis tehnicianul seniorilor din Liga Zimbrilor, Pero Milosevic.

SCM Poli are parte de o nouă deplasare lungă in campionat, la mijloc de săptămână. Miercuri, de la ora 19.00, Marjanovic şi compania dau piept cu Bacăul. „Bacăul joacă bine acasă, va fi greu. Acolo e o atmosferă fenomenală la jocurile lor. Sadoveac a revenit, dar nu va juca tot meciul. Trebuie să fim concentraţi, Mulţi jucători, in vestiar, se gândesc la viitorul acestui club. Cred că din decembrie trebuie să obţinem rezultate mai bun. Mai avem doar situaţia lui Kocic (n.r. problema cu viza)… Nu am abordat bine jocul de la Făgăraş, dar acum avem mai multe opţiuni”, a mai spus Milosevic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.