SCM Timişoara a pierdut la limită după un final aprins cu SCMU...

SCM Timişoara a pierdut la limită după un final aprins cu SCMU Craiova. Miodrag Perisic a contestat arbitrajul: „Nu avem statusul altora” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_343891" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Foto: Virgil Simonescu

SCM Timişoara nu a reuşit să obţină al treilea succes la rând în noua ediţie a Ligii Naţionale. „Leii din Banat”, neliniştiţi în ultimul timp din cauza situaţiei financiare, au cedat acasă cu SCM U Craiova, scor 73-74, după o fază contestată de banca bănăţenilor.

Cu probleme în continuare în spatele cortinei, care au ieşit la iveală în presă în ultimul timp, „leilor” gazdă le era parcă şi mai grea misiunea în faţa Craiovei. Timişorenii au condus după primul sfert cu 14-13, Meciul a rămas strâns pe durata întregii sale desfăşurări. La pauză a fost 35-35, apoi alb-violeţii au început mai bine, dar au încheiat sfertul 3 în dezavantaj. Ultima pătrime s-a reluat de la 50-51 şi avea să ofere suspans până în final. Totul s-a jucat în ultimele secunde. Când mai erau mai puţin de patru, oaspeţii au primit „libere” pe avantajul de un punct al SCMT-ului. Curry a dus-o pe SCMU pe plus, apoi a fost rândul bănăţenilor să ceară time out pentru o repunere mai aproape de ţintă. Vukosavljevic, cel care a fost sancţionat la faza precedentă, a cerut fault la ultima fază, când a şi încercat să puncteze cu o aruncare pe spate. Nu s-a acordat nimic şi oltenii au plecat cu punctul bonus acasă.

Cel mai bun marcator al jocului şi al „leilor” a fost Vlada Vukosavljevic, autor a 26 de puncte şi 11 recuperări. Ceilalţi realizatori ai SCM Timişoara au fost: Diculescu (3 puncte), Komatinca (7), Randolph (15), Brown (2), Pesakovic (12) şi Baciu (8). De partea cealaltă coşgheterul oaspeţilor a fost Morris Curry, autor a 21 de puncte.

„A fost greu să fim focusaţi în ultimele 10-15 zile”

Antrenorul „leilor bănăţeni” a fost foarte supărat la final pe modul în care s-au judecat ultimele secunde. Miodrag Perisici a subliniat şi că jucătorilor le-a fost greu să se pregătească normal în ultimul timp din cauza problemelor de la SCM.

„Am trecut printr-o perioadă grea în ultimele 10-15 zile şi încercam să fim concentraţi şi să obţinem cea de-a treia victorie consecutivă. În opinia mea, cu toate problemele noastre, nu avem status ca şi alţii, noi nici nu trebuie să avem statut special în această ligă. Dar nu avem precum alte echipe. Asta se repetă de două-trei ori în campionat. Nu ştiu dacă a fost fault acesta la trei secunde pe final, cine a luat decizia… Nimeni nu fluiera la Cluj, nimeni nu fluiera un astfel de fault la Sibiu, la Oradea, dar la noi asta poţi să faci. Apoi nimeni nu a văzut fault.. Am avut patru puncte pentru noi la începutul sfertului 3. Am avut apoi un block la Komatina, în care mingea era în cădere, ar fi fost +6 puncte… Apoi noi iară am primit trei puncte… Am primit 70 de puncte, a fost greu să fim concentraţi în ultimele 10-15 zile, dar în apărare echipa a jucat bine… Eu cred că meritam să câştigăm (…) A fost o săptămână în care nu e uşor să te concentrezi, e diferit când e totul în regulă, dar vreau să mulţumesc jucătorilor căci 80-90% au fost focusaţi normal”, a declarat Miodrag Perisic.

„Sunt mulţumit că am câştigat, e o victorie pe care nu toţi oponenţii o vor avea. Nu ştiu dacă va câştiga altcineva aici. E bine să închei prima parte a sezonului cu cinci victorii şi o singură înfrângere. Nu am jucat un baschet bun azi. Trebuie însă să-mi felicit jucătorii pentru că au arătat caracter. A fost un meci strâns… Dacă Timişoara câştiga şi ei meritau victoria. Top 6 e acum foarte aproape pentru noi, deşi mai avem opt jocuri. Avem lucruri de îmbunătăţit”, a spus Aleksandar Todorov, antrenorul Craiovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.