SDM nu mai face parcarea subterană de la Hotel Central. Cum s-au...

SDM nu mai face parcarea subterană de la Hotel Central. Cum s-au încurcat reprezentanții Primăriei Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Încurcături în cadrul Primăriei Timișoara. Astăzi, pe ordinea de zi a Consiliului Local Timișoara s-a aflat, ieri, un proiect de hotărâre privind atribuirea directă către SDM a unei suprafețe de teren în vederea amenajării unei parcări subterane. Concret, este vorba de terenul pe care se află parcarea Hotelului Central, pe str, Nikolau Lenau, ce are o suprafață de 2.478 de metri pătrați.

Proiectul de hotărâre prevedea ca terenul să fie atribuit direct Societății de Drumuri Municipale Timișoara, prin contract de concesiune, pe o perioadă de 49 de ani. “Pentru realizarea construcției se impune selectarea unui investitor, de către o comisie numită prin hotărârea consiliului local, care să susțină financiar și realizarea obiectivului”, scria în proiect.

Dan Idolu, liderul consilierilor locali PSD a intervenit pentru a preciza că este de acord cu realizarea unei parcări subterane în zona centrală a orașului, dar a fost nemulțumit că SDM-ul se va ocupa de acest lucru.

„Este un deziderat pe care îl susținem cu toții. Problema este modul în care se întocmesc documentele pentru un asemenea obiectiv foarte important pentru oraș.


Dacă există cadru legal ca o autoritate publică, că este Guvern, minister, UAT poate încredința în mod direct concesionarea domeniului public sau domeniului privat al statului unei societăți așa de bune cum este SDM-ul, nu cred că este corect ca în subsidiar să apară o comisie care să negocieze asocierea cu anumiți agenți economici privați. Astfel, ocolind o procedură de licitație. Legile sunt clare. Dar e clar dacă încredințăm direct SDM-ului, nu putem în același timp că înființăm o comisie care să negocieze valoarea investiției, selectarea constructorului, în asociere cu SDM”, a precizat Dan Idolu.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a retras proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi, nu înainte de a preciza că s-a produs o încurcătură.

“Am retras acel proiect pentru că a fost o neînțelegere la mijloc. Mie mi s-au prezentat lucrurile, am avut o discuție cu directorul SDM, cred că nici lui nu i-a fost clar. Atunci el m-a întrebat, «Sunteți de acord să demarăm realizarea unei parcări subterane în față la Hotel Central, că noi credem că s-ar putea face?» I-am spus sigur că «da, ar fi extraordinar dacă am putea să facem». Numai că s-a constatat că, de fapt, terenul nu este dat la SDM, ci el aparține primăriei și atunci este un non-sens să organizeze licitația SDM-ul pentru execuția efectivă. Trebuie să organizăm noi, primăria, și vom da drumul la licitație, pentru că este extrem de important acest obiectiv. Nu avem garanția că este fezabil, dar trebuie să dăm drumul studiului de fezabilitate și atunci vom vedea. Cel mai probabil se va putea face și se va justifica, evident. Noi vom scoate la licitație și căutăm un operator care să facă execuția”, a afirmat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.