Se montează cupola de lumini în Piața Operei. Ce surprize li se...

Se montează cupola de lumini în Piața Operei. Ce surprize li se pregătesc timișorenilor de sărbători FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Forfotă mare, astăzi, în centrul Timișoarei. Angajații Societății de Transport Public Timișoara, companie care se ocupă de serviciul de întreținere a iluminatului public și a celui festiv, de câteva luni, lucrau de zori la montarea de decorațiuni în jurul fântânii cu pești. Alți muncitori au fost mobilizați pe platoul din fața Operei, acolo unde a fost deja montat stâlpul de sprijin al cupolei de lumini ce va fi din nou instalată în centrul Timișoarei.

Petru Ehegartner, șeful Serviciului de întreținere a iluminatului public și festiv din cadrul STPT, ne-a declarat că bugetul alocat pentru decorarea orașului cu beculețe de Crăciun este unul mic. Este vorba de 100.000 de euro, 70.000 de euro fiind deja folosiți pentru cumpărarea de noi decorațiuni și beculețe cu care orașului va fi împodobit.

“Inedit va fi faptul că vor fi montate două bannere cu aniversarea de Centenar în fața Catedralei Mitropolitane. Vom folosi la decorarea orașului de Crăciun beculețe, ghirlande, pomii din centrul Timișoarei vor fi iluminați cu ghirlande. De asemenea, vor fi puse mai multe figurine în Piața Operei și în Piața Libertății, printre care și niște globuri, care au un efect luminos. Cupola de lumini din fața Operei va fi făcută de către compania Elba”, ne-a declarat Petru Ehegartner.

Reprezentantul STPT a estimat că se va finaliza procesul de împodobire a orașului cu lumini și decorațiuni de sărbători cel mai probabil cu o săptămână înainte de 1 Decembrie.

De asemenea, începând de astăzi a început și montarea căsuțelor care vor fi folosite de comercianți în cadrul Târgului de Crăciun. Atât Târgul de Crăciun, cât și aprinderea iluminatului festiv sunt programate să aibă loc de Ziua Națională a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.