Seară de mare sensibilitate cu muzică folk alături de Maria Gheorghiu, la...

Seară de mare sensibilitate cu muzică folk alături de Maria Gheorghiu, la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Maria Gheorghiu va susține un concert folk la Timișoara

Melomanii timișoreni sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni la un eveniment deosebit în cadrul căruia solista Maria Gheorghiu promite o seară de mare sensibilitate.

Maria Gheorghiu s-a născut în 28 august 1963 la Reșița și a moștenit talentul artistic de la părinții și bunicii săi. A studiat oboiul, pianul și vioara la Școala de Muzică din orașul natal, absolvind-o în anul 1977. Încă de la începutul carierei a fost susținută de folkistul și compozitorul Valeriu Sterian, alături de care a lansat piesele „Maria de Mangop”, „Bocetul lui Ioan cel fără de mormânt” și „Ușa ce-o încui”.


Cea care a sfătuit-o să urmeze o carieră muzicală a fost marea actriță Leopoldina Bălănuță, iar cea care i-a sugerat să cânte colinde a fost actrița și cântăreața Anda Călugăreanu. În 1984 a cântat în Cenaclul Flacăra. După 1989 a avut turnee în Franța, Danemarca, Norvegia, Grecia, Austria, Canada. În 1993 a obținut trofeul prestigiosului festival național de muzică folk, „Om Bun”.

Între anii 2013-2015, Maria Gheorghiu a susținut spectacolul Sub zodia Mariei, avându-i ca parteneri de scenă pe pianistul Radu Grațianu și pe actorii Eusebiu Ștefănescu, Adriana Trandafir, Tomi Cristin, Adrian Păduraru. Spectacolul este dedicat unor personalități feminine cu numele Maria, care au influențat destinul României și al lumii. Cele patru Marii evocate sunt: Fecioara Maria, prințesa bizantină Maria de Mangop, Regina Maria a României și cântăreața Maria Tănase, cea supranumită „pasărea măiastră”. În afara activității muzicale, Maria Gheorghiu moderează emisiuni și programe muzicale pentru Radio România și Radio București FM, unde promovează muzica folk și publică articole de presă. Anul trecut, Maria Gheorghiu a lansat cel de-al 10-lea album din carieră sub numele de ”Câmp de lavandă”.

Concertul va avea loc vineri, 23 noiembrie, de la ora 21, la Porto Arte, iar biletele pentru recitalul susținut de Maria Gheorghiu costă 25 lei. Înaintea spectacolului din Timișoara, artista va mai susține un concert la Lugoj (Casa Bredicenilor), joi, 22 noiembrie, de la ora 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.