Sebastian Burneci și Tal Gamlieli au colorat cu sunete interesante cea de-a...

Sebastian Burneci și Tal Gamlieli au colorat cu sunete interesante cea de-a doua seară inclusă în Timișoara Jazz Festival FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-314166816">

Cea de-a doua seară inclusă în Timișoara Jazz Festival 2018 a debutat, ieri, cu cel mai nou proiect semnat de trompetistul Sebastian Burneci, inițiat la începutul acestui an sub numele de Ι Dream that I am Awake.

George Natsis (pian), Adrian Mircea Flautistu (contrabas) și Vlad Popescu (baterie) sunt membri permanenți sau colaboratori ai Big Band-ului Radio, unde Sebastian activează ca prim trompetist, iar Simona Strungaru (electronice) a colaborat ca pianist, orchestrator sau dirijor în majoritatea producțiilor semnate de Sebastian Burneci. Format atât din compoziții mai vechi, cât și din piese noi, proiectul I Dream That I Am Awake prezintă o chintesență a activității din ultimii cincisprezece ani a trompetistului.

Sebastian Burneci este unul dintre cei mai valoroși muzicieni din noua generație, este fondator și lider al Bucharest Jazz Orchestra, membru activ în proiecte internaționale de jazz și parte integrantă a celor mai importante înregistrări și producții live din ultimii ani.

La fața locului, melomanii timișoreni au avut parte de o surpriză, putând să intre în posesia CD-ului „Unspoken, Live at the Radio Hall“, un material discografic semnat Sebastian Burneci care va avea lansarea oficială mâine, 24 noiembrie, la București, în cadrul Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio.

Seara a continuat cu un recital interesant susținut de Tal Gamlieli Trio din Israel. Contrabasistul Tal Gamlieli – care a fost răsplătit în trecut cu un premiu Downbeat – a urcat pe scenă alături de Moshe Elmakias – pian și Yosef Ben Roy – tobe și a reușit să fie pe placul publicului, fiind chemat și la bis. Printre piesele care s-au bucurat de mare succes s-au numărat „Dania“ (melodia care dă titlul albumului de debut al contrabasistului israelian, înregistrată alături de Avishai Cohen) sau „Just an ordinary girl“, piesă care va apărea pe următorul disc al artistului, programat să apară în luna martie a anului 2019, după spusele acestuia.

După recital, muzicienii au semnat autografe și s-au declarat deosebit de mulțumiți de căldura cu care au fost înconjurați de spectatorii aflați în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

Concertele incluse în Timișoara Jazz Festival au fost transmise live pe pagina de Facebook Radio Timișoara – LIVE VIDEO.

Astăzi, de la ora 19, la Biserica Millennium din Piața Traian, Daniel Dorobanțu și Petre Ionuțescu vor lansa albumul Cartea de Piatră.
Discul „Cartea de Piatra”, produs cu suportul Fundației Culturale Jazz Banat, a fost înregistrat live, în timpul unui concert susținut de cei doi artiști în incinta Mănăstirii Sfânta Maria din Radna, aflându-se, din punct de vedere stilistic, la intersecția dintre jazz, ambient și modern clasical. Biletele pentru concertul de lansare costă 30 lei.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.