Semnal de alarmă tras de un consilier local PSD Timiș: Vom avea...

Semnal de alarmă tras de un consilier local PSD Timiș: Vom avea probleme dacă nu vor fi curățate frunzele și resturile vegetale de pe străzi

0
DISTRIBUIȚI

Semnal de alarmă tras, astăzi, de reprezentanții PSD Timiș, cu privire la serviciul de curățenie stradală, care a fost atribuit direct către Horticultura, o societate a Primăriei Timișoara, de la 1 noiembrie, după ce contractul cu Retim a expirat.

Consilierul local PSD Octavian Mazilu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că există riscul să avem probleme serioase dacă nu vor fi curățate străzile și trotuarele de frunze uscate și resturi vegetale.

“Avem problema arzătoare pusă pe ordinea de zi, expirarea contractului cu Retim și curățenia orașului, pentru că pentru aproximativ trei luni de zile a fost lăsată pe umerii Horticola SA. E mai mult decât nimic, dar totuși Horticola nu este o firmă specializată pe acest tip de servicii. Evident că lucrurile nu se vor desfășura cu acuratețea unei firme care are personalul calibrat pentru cele 1.200 de străzi, dacă nu greșesc, ale Timișoarei, care are utilaje calibrate pentru acest volum de muncă și aș sublinia că suntem într-o perioadă bună și mai puțin bună. Adică vremea este frumoasă și atunci lucrurile sunt favorabile, arată bine afară. Însă pe măsură ce se scurge timpul, și aici chiar cred că este un factor obiectiv, vor fi din ce în ce mai multe frunze și resturi vegetale pe străzile noastre, care dacă nu sunt măturate, în combinație cu o viitoare ploaie, vor duce la mâzgă, care va îngreuna și circulația pietonilor, și a mașinilor.


Eu îmi exprim speranța că Horticola va reuși să gestioneze situația, însă cred că am fi fost cu toții mult mai liniștiți dacă lucrurile ar fi fost realizate de o firmă profesionistă și dedicată acestui domeniu”, a declarat Octavian Mazilu.

De asemenea, consilierul local PSD a atras atenția și asupra faptului că în Timișoara nu există un contract de dezinsecție, astfel că “dacă ne gândim la o serie de boli transmisibile prin insecte, suntem îngrijorați și pe linia aceasta. În oraș nu mai avem două servicii destul de importante sau dacă le avem, nu le avem la parametrii la care ni dorim”.

Totodată, Octavian Mazilu a vorbit și despre licitația pentru deszăpezire a străzilor Timișoarei, care a fost lansată recent, precizând că speră că va fi desemnat un câștigător care să fie capabil să curețe de nămeți orașul, dacă vom avea o iarnă grea.

“Banatul nu are ierni grele, dar uneori au fost foarte grele, iar cele peste 1.200 de străzi din oraș sunt cu probleme, mai ales că în Timișoara există multe mașini și este destul de limitată posibilitatea pentru deszăpezire radicală pentru multe dintre străzile pe care parchează inerent mașinile. Primăria Timișoara a lansat această procedură de achiziție publică, termenul este 4 decembrie, dacă am înțeles bine. Aici există un semn de întrebare dacă această licitație se va solda cu un câștigător capabil să deszăpezească Timișoara în cazul unei ierni grele sau nu. Asta rămâne de văzut, dar oricum sunt trei probleme care pot să reprezinte la un moment dat lucruri dificile în cotidianul nostru ca și oraș. Sigur că PSD Timiș își manifestă această dorință ca lucrurile să se pornească mereu la modul profesionist”, a mai afirmat Octavian Mazilu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.