Simona Halep, detalii despre activitatea sportivă, la Timișoara: „Sper ca țara să...

Simona Halep, detalii despre activitatea sportivă, la Timișoara: „Sper ca țara să ajute micuții care au nevoie de partea financiară, pentru că nu este ușor să joci tenis”

0
DISTRIBUIȚI

Simona Halep a oferit, astăzi, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe informații despre activitatea sa sportivă. Acesta a precizat că nu-și va lua un nou antrenor în perioada următoare și că își dorește să mai câștige un Grand Slam.

Simona Halep, a declarat, vineri, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, că este un sportiv împlinit și că „atunci când ai încredere în tine, totul se aliniază”. Întrebată pe ce parte ar vrea să se perfecționeze, sportiva a precizat că „tot timpul avem de lucrat și de perfecționat. Nu mă consider o persoană perfectă, mai am multe de făcut. Mi-aș dori să progresez și în tenis, pentru că sunt multe lucruri la care aș vrea să fiu mai bună, pe parte personală, pe partea emoțională, psihologică. Foarte, foarte multe și am energia necesară să fac acest lucru”.

De asemenea, Simona Halep a afirmat că și-ar dori ca echipa României de tenis feminin să le bată pe jucătoarele Cehiei în turul I din Grupa Mondială la Fed Cup, pe 9 și 10 februarie, afirmând că „mi-aș dori foarte mult, este obiectivul meu pentru anul acesta, să progresăm cât mai mult cu echipa la Fed Cup. Nu va fi ușor, ele au câștigat de câteva ori trofeul, însă dacă o să fim relaxate și cu încredere, eu cred că orice este posibil”.

Simona Halep a vorbit și despre problemele de sănătate pe care le are, precizând că „sunt ok, momentan nu am nicio durere la coloană. Eu sper să fii trecut și sper să încep cu bine și fără probleme. Va fi un an mai greu”.

Întrebată de către jurnaliști dacă Boris Becker se numără printre favoriți pentru a o antrena, după despărțirea de Darren Cahill, Simona Halep a afirmat că nu s-a gândit la această variantă și că „nu o să-mi iau antrenor în perioada următoare”.

„Nu știu ce să răspund (n.r. întrebată dacă se simte destul de sigură pe ea să meargă fără antrenor în primele turnee), pentru că demult nu am mai fost fără antrenor. Va fi greu, cu siguranță, rutina se schimbă, va trebui să fiu mai responsabilă pe anumite lucruri, însă obiectivul meu principal, dacă tot am luat această decizie, este să progrez la atitudine, pe teren, să fiu responsabilă de ceea ce fac pe teren, 100%, și să iau deciziile necesare și potrivite, sper eu, în afara terenului”, a declarat sportiva, la Timișoara.

De asemenea, Simona Halep a precizat că, pentru activitatea din acest an, „cu lipsă de modestie”, și-ar da o notă aproape de 10, iar, încurajată de jurnaliști să le transmită un mesaj româniei în an Centenar, a afirmat că „românii sunt capabili de orice, să aibă încredere și chiar dacă venim dintr-o țară micuță, suntem capabili să facem lucruri foarte mari.


Sunt mândră că sunt româncă și că am origini aromâne, este un lucru deosebit pentru noi, ne dă încredere. Pot să spun că suntem români cu toții și sunt bucuroasă că am făcut cinste acestei țări, chiar dacă pe latura sportivă, sper să fie cât mai mulți campioni și să ne bucurăm împreună”.

Totodată, întrebată cum ar trebui statul să sprijine sportul și tenisul, Simona Halep a declarat că „cred că aproape de 100% s-a mers pe fonduri private în tenis. Sper ca țara să ajute micuții care au nevoie de partea financiară, pentru că nu este ușor, este un sport foarte scump. Sper să se facă un sistem în care unul pe altul să se motiveze, așa cum sunt în alte țări. Chiar și așa, cu o susținere minimă, avem șase jucătoare în Top 100, ceea ce înseamnă enorm, nu multe țări au astfel de performanțe. Este nevoie de susținere pozitivă din partea presei, din partea oamenilor, indiferent de momentul prin care sportivii trec, și bineînțeles energia pozitivă de care cu toții avem nevoie atunci când ne este greu și când ne este și bine”.

Sportiva a mai afirmat, la Timișoara, că le consideră pe toate jucătoarele de tenis principale adversare în 2019, pentru că fiecare meci „este dificil”. Simona Halep a susținut că va petrece Crăciunul acasă, cu familia, după foarte mulți ani, iar apoi  va pleca în Australia, afirmând că vede turneul de acolo ca „orice Grand Slam, foarte greu, cu multe surprise. Din Top 10 orice jucătoare poate câștiga trofeul. Chiar și eu, de ce nu? Mi-aș dori foarte mult”.

Simona Halep a mai declarat că publicul joacă un rol important și că „peste tot unde mă duc am un public numeros și am parte de o energie frumoasă. Le mulțumesc pentru asta și atunci când am momente mai grele, în timpul meciului, ei mă împing oarecum de la spate”.

Întrebată ce face diferența între jucătoarele care se află în Top 100, sportiva a afirmat că „deciziile pe care le iei pe parcursul anilor, grijă de sănătate, accidentările sunt foarte periculoase și foarte grele atunci când ai parte de ele, echipa pe care o ai alături de tine, oamenii potriviți la momentul potrivit și bineînțeles inspirația personală. În momentul de față, la un nivel atât de ridicat, cum ar fi Top 10, Top 20, cred că pregătirea mentală este aproape de 80% ca importanță”.

Totodată, Simona Halep a declarat că și-ar dori ca și în România să fie construită o arenă, pe care să se poată juca un Fed Cup.

„Cred că este foarte greu pentru mine să fac acest lucru (n.r. să susțină realizarea unei arene), încă sunt sportivă activă, nu am energia necesară să fac acest lucru, dar pot să spun că am încredere în țara noastră că o să facă această treabă posibilă și să avem și noi o arenă frumoasă, unde să jucăm Fed Cup cât se poate de curând, că o să ne lăsăm și noi de tenis”, a declarat Simona Halep.

În final, sportiva a afirmat că are ca obiectiv „câștigarea unui Grand Slam. Chiar dacă am câștigat unul, nu înseamnă că e suficient. Îmi doresc mai mult, dar olimpiada ar fi pe primul loc, în momentul de față”.

Simona Halep a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.