Sindicaliştii din Finanţe ameninţă cu proteste la nivel naţional. Ce îi nemulţumeşte

Sindicaliştii din Finanţe ameninţă cu proteste la nivel naţional. Ce îi nemulţumeşte

0
DISTRIBUIȚI

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe nu este de acord cu reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor subordonate şi solicită renunţarea la acest proiect de hotărâre. În caz contrar, sunt preconizate acţiuni de protest la nivel naţional, care ar putea degenera în greve spontane, necontrolabile, cu consecinţe grave în următoarea perioadă.

Biroul executiv al federaţiei precizează că în Parlament există un proiect de lege pentru modificarea structurii organizatorice a ANAF şi consideră că reducerea posturilor vacante înainte de adoptarea acestei legi ar produce perturbări majore în activitatea de colectare a veniturilor la bugetul statului, arătând că ministerul Finanţelor nu s-a pronunţat încă asupra proiectului de lege privind organizarea ANAF, nu a făcut o analiză serioasă cu privire la posturile necesare şi nu au fost evaluate efectele unei asemenea măsuri.

Acordul pe care Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe l-a făcut cu ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, nu a vizat reorganizarea sistemului şi reducerea de posturi, ci avea în vedere analiza necesarului de personal la nivel naţional, precum şi îmbuntăţirea sistemului informatic, deoarece, în prezent, cu actualele calculatoare şi softuri, sunt necesare 45 de minute pentru finalizarea unei lucrări.


Totodată, s-a pus problema alocării unor fonduri pentru achiziţionarea mijloacelor materiale necesare desfăşurării activităţii curente.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.