Soluție disperată a primarului Timişoarei în problema curățeniei stradale. Pe cine vrea...

Soluție disperată a primarului Timişoarei în problema curățeniei stradale. Pe cine vrea să scoată pe străzi

1
DISTRIBUIȚI

În lipsa unui contract cu o firmă specializată care să se ocupe de îndepărtarea mizeriei de pe străzile Timişoarei, Nicolae Robu a găsit o variantă demnă de micile comunităţi. Primarul vrea să îi scoată pe străzi, la curăţenie, pe cei care beneficiază de ajutor social.

“Da, este adevărat. Consider că toate persoanele apte de muncă trebuie să muncească, fiind nociv să li se dea bani din banii celor ce muncesc fără ca ei să facă ceva pentru ei. Sunt categoric împotriva parazitismului social! Asistența socială trebuie acordată ca gest de solidaritate, pur și simplu, doar persoanelor în dificultate: persoane vârstnice, persoane cu dizabilități”, ne-a declarat Nicolae Robu.

În prezent, Horticultura se ocupă de salubritatea stradală, după ce contractul cu Retim a expirat, iar licitația privind delegarea serviciului de curățenie stradală nu a fost finalizată. Cu 20 de angajaţi şi două utilaje, Horticultura trebuie să golească coșurile de gunoi și să curețe în jurul lor în schimbul a aproximativ 34.000 de euro, contractul fiind semnat pe o perioadă de 80 de zile.


Pe de altă parte, în document nu scrie că societatea va mătura străzile, însă Nicolae Robu a dat asigurări că se va întâmpla și acest lucru.

Pe de altă parte, directorul Horticultura, Andrei Drăgilă, ne-a declarat că, deocamdată, nu a fost informat de primarul Timișoarei cu privire la această posibilitate, dar că o parte dintre beneficiarii ajutorului social au mai fost folosiți la diferite munci necalificate, fiind trimiși prin direcția socială a municipalității.

“Pe acești oameni i-am ținut grupați într-un loc, pentru că pot să facă munci necalificate, o parte dintre ei sunt neîndemânatici. Noi avem semnat un contract pentru golirea coșurilor de gunoi, măturat în jurul lor și transportat deșeurile la stația de sortare. Nu avem de măturat arterele de circulație. Am făcut echipe cu angajații din cadrul societății care acționează pe teren, încercăm să fim în ritmul de colectare, să nu fie coșurile pline de gunoaie. Dacă domnul primar îmi va transmite ceva, eu voi respecta dispozițiile”, a precizat Andrei Drăgilă.

Recent, în urma scandalului cu țiganii din zona Traian, primarul Timișoarei și-a mai exprimat dezacordul cu privire la asistența socială în cazul anumitor persoane. “Cred că asistența socială este extrem de nocivă pentru orice comunitate, dacă e făcută către oameni apți de muncă. Trebuie să avem solidaritate între noi și să venim și cu asistență socială față de unii semeni, dar nu față de cei apți de muncă, ci de cei care sunt în diferite dificultăți. Aceștia trebuie ajutați, dar cum să ajuți din munca altora pe unii care nu vor să muncească, nu că n-ar putea și stau cu mâna întinsă. Eu sunt împotriva unei astfel de asistențe sociale. Este extrem de negativă pentru comunitate”, declara, la începutul lunii octombrie, Nicolae Robu.

Foto: Virgil Simonescu

1 COMENTARIU

  1. Aplicati solutia de pe vremea lui „Ceasca”:elevii si soldatii! Este verificata….Asa mai scapa si inventivul si intransigentul Robu de bataia de cap….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.