Starea femeii cu arsuri grave transferată la Timișoara pentru că la București...

Starea femeii cu arsuri grave transferată la Timișoara pentru că la București nu erau locuri

1
DISTRIBUIȚI

upu judetean

Femeia de 68 de ani din comuna Țițești, județul Argeș, care a fost transferată, ieri, la Timişoara, cu arsuri grave pe picioare, abdomen şi torace, în urma unui accident casnic, a fost deja operată de două ori. Ea este în stare critică, dar stabilă, au anunţat medicii care se ocupă de recuperarea ei.

Bătrâna a ajuns la Timişoara, la Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean, cu un elicopter SMURD, după ce a fost refuzată la Bucureşti, din cauză că nu erau locuri disponibile.

Taskov Panche, medic în cadrul Secției de Chirurgie Plastică a Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat, astăzi, că pacienta se află în stare critică, dar stabilă.


În această dimineață, femeia a fost supusă celei de-a doua intervenții chirurgicale.

“Pacienta este în stare critică, este stabilă. A fost operată în urmă cu aproximativ 12 ore. În prima etapă s-au excizat cam 15% din leziunile de arsură la nivelul coapsei stângi și toracelui. Astăzi s-a reintervenit în vederea completării exciziei pentru coapsa stângă și a țesutului necrotic și s-a aplicat un tratament de vaccum. Urmează în zilele următoare să reintervenim, să completăm excizia la nivelul coapsei drepte și dacă starea pacientei pe viitor va permite, să acoperim defectele și cu grefe de piele. Pacienta este conștientă în continuare”, a afirmat medicul Taskov Panche.

De asemenea, medicul din cadrul Spitalului Județean Timișoara a declarat că pacienta are arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului, dintre care 20% sunt de gradul trei, iar restul de gradul 2B. Femeia este internată singură într-un salon al Compartimentului de Arși din cadrul Secției de Chirurgie Plastică.

Vă reamintim că, la sfârșitul anului 2016, cu bani de la Consiliul Județean Timiș, în cadrul Spitalului Județean Timișoara au fost finalizate lucrările la trei din cele cinci saloane ale noii Clinici de Mari Arși. Însă saloanele nu pot fi folosite, pentru că Ministerul Sănătății nu a dotat unitatea medicală cu aparatura necesară.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.