Statuia lui Traian Vuia, ridicată la Timișoara în urma unui proiect finanțat...

Statuia lui Traian Vuia, ridicată la Timișoara în urma unui proiect finanțat de Rotary Cetate

0
DISTRIBUIȚI

Clubul Rotary Cetate Timişoara a adunat, sâmbătă seara, cu ocazia balului caritabil anual, suma de 150.000 de lei cu care vor fi susţinute o serie de proiecte dedicate comunităţii. Pentru nou an rotarian al organizaţiei ca şi proiect prioritar a fost ales unul dedicat Centenarului Marii Uniri. Membrii Rotary Cetate, alături de Muzeul Naţional al Banatului Timişoara, vor ridica în centrul capitalei Banatului o statuie dedicată lui Traian Vuia.

Numeroase obiecte de artă, picturi şi sculpturi deosebite, au fost donate de mai mulţi artişti plastici.


Acestea au fost scoase la licitaţie, iar rotarienii au deschis buzunarele, aceasta, desigur, în scopuri benefice societăţii. Chiar şi licitaţia de obiecte a fost marcată de momentul Marii Uniri şi personalităţii inventatorului şi patriotului bănăţean, au fost oferite spre licitare două copii ale unor scrisori ale lui Traian Vuia, donate de Muzeul Banatului, respectiv macheta viitoarei statui ce va fi montată în centrul Timişoarei, adusă la licitaţie da puţin timp de la realizare. Cel mai mult s-a licitat pentru un barique cu 220 de litri de Merlot, oferit de Cramele Recaş. Pentru vinul de calitate s-a plătit nu mai puţin de 20.000 de lei.

Statuia lui Traian Vuia va fi amplasată în apropierea Castelului Huniade. Acest proiect a fost iniţiat de Rotary Cetate şi Muzeul Naţional al Banatului Timişoara, va costa 15.000 de euro, iar statuia va fi realizată de Eugen Ţibuleac, cu sprijinul Facultăţii de Arte. Şi în acest an, o parte din bani va lua şi în acest nou an drumul proiectului de combatere a consumului de droguri, demarat de Rotary Cetate în urmă cu câțiva ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.