STPT a reușit să angajeze mai mulți șoferi și vatmani

STPT a reușit să angajeze mai mulți șoferi și vatmani

0
DISTRIBUIȚI

tramvaiul armonia linia 2

Societatea de Transport Public Timișoara a reușit, în sfârșit, să angajeze mai mulți șoferi și vatmani. Potrivit primarului Timișoarei, majoritatea provin din județul Timiș, dar reprezentanții STPT au găsit personal chiar și din alte județe ale țării.

„O veste bună este că am reușit să angajăm șoferi și mai avem pe procedură încă circa opt, zece, care vor fi și ei angajați cât de curând. Asta ne-a permis să suplimentăm numărul mijloacelor de transport în comun pe mai multe linii. Dacă e să facem un bilanț, până în momentul de față, în ultimele luni, am suplimentat numărul de mijloace de transport în comun pe șapte linii. Evident că se simte îmbunătățirea, e loc de mai bine și noi suntem conștienți de asta și nu ne oprim aici. Vom suplimenta numărul de mijloace și pe celelalte linii și vom face ce am promis, vom face ca sistemul de transport public al Timișoarei să fie unul și confortabil și convenabil din punctul de vedere al timpului de deplasare, al timpului de așteptare în stații.


Mai trebuie puțină răbdare, iată că dacă se depun eforturi corespunzătoare, se reușește să se rezolve și problema angajării de șoferi și vatmani. Nu am stat să ne tot lamentăm că nu găsim, am constatat că e greu de găsit, dar acționând corespunzător, iată că am putut găsi și în timp sunt convins că problema va ajunge să fie rezolvată în totalitate. Majoritatea sunt din județul Timiș, dar mai sunt și unii de la distanțe mai mari”, a afirmat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, parcul auto al STPT va fi suplimentat în perioada următoare. Astfel, cu bani europeni, ar urma să fie cumpărate până la 50 de troleibuze. De asemenea, conform edilului, recent a sosit cel ce-al 26-lea tramvai reabilitat Armonia, iar cel de-al 27-lea va ajunge săptămâna viitoare la Timișoara. În total, vor fi modernizate 30 de tramvaie, ultimele trei fiind livrate până la sfârșitul anului.

„Am anunțat pe parcursul acestei săptămâni că ne-au venit și minibuzele, toate care mai erau de livrat. Anume șapte bucăți. Avem, așadar, toate cele 20 de minibuze recepționate de la furnizor. Astea sunt toate lucruri de bine și tot de bine este și că pe lângă tot ce v-am spus, vom avea și minim 16 tramvaie noi, articulate, licitația este în curs de derulare, și vom avea și cele 44 de autobuze cu motor electric, care vor fi obținute tot pe fonduri europene, pe un proiect pe care îl avem în colaborare cu Ministerul Dezvoltării“, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.