Taximetriştii timişoreni sunt supăraţi pe Uber şi dau în judecată compania de...

Taximetriştii timişoreni sunt supăraţi pe Uber şi dau în judecată compania de ridesharing

0
DISTRIBUIȚI

Asociaţia Banat Taxi, constituită în urmă cu câteva luni, şi reprezentanţii unor societăţi de specialitate din domeniul taximetriei au dat în judecată compania Uber, scriu jurnaliştii de la profit.ro.

O acţiune similară a fost demarată şi de o organizaţie din Cluj, Asociaţia de Monitorizare Taxi, iar acţiunea a avut succes în primă instanţă, reclamaţia de concurenţă neloială fiind acceptată.

„Primăria din Timișoara, prin acest contract, se obligă să protejeze persoanele fizice sau juridice care practică taximetria de concurența neloială din partea altor prestatori de servicii de transport persoane, autorizați sau nu”, a declarat, celor de la profit.ro, Dorinel Nistor, preşedintele asociației.


O asemenea prevedere este parte din contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public în regim de taxi, pe care Primăria Timişoara l-a semnat cu fiecare operator, persoană fizică sau juridică.

Într-un punct de vedere transmis celor de la profit.ro, Uber a anunţat că doreşte reglementarea operării serviciilor de transport pe care le conduce: “Așa cum a declarat și noul nostru CEO, este nevoie ca serviciile precum Uber să fie reglementate. Prin urmare, vom continua dialogul cu autoritățile, iar între timp facem pași proactivi către un model licențiat”.

Foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.