Timișorenii s-au înghesuit să o vadă pe Simona Halep. Ce le-a transmis...

Timișorenii s-au înghesuit să o vadă pe Simona Halep. Ce le-a transmis sportiva tinerilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara a fost neîncăpătoare, astăzi. Simona Halep a fost prezentă în capitala Banatului, pentru a participa la ceremonia în timpul căreia i-a fost oferit titlul de Doctor Honoris Causa al instituției de învățământ superior.

Simona Halep a susținut și un discurs, la finalul ceremoniei, prin care a încercat să-i încurajeze pe tineri să nu renunțe la un lucru pe care și-l doresc cu adevărat. Sportiva a povestit două dintre cele mai „frumoase momente din cariera mea de până acum, pentru că nu s-a încheiat încă”.

„Acum zece ani am câștigat turneul Roland Garros la juniori. Mi-am dorit cel mai mult să am un trofeu de Grand Slam la juniori și să termin cariera de juniori numărul unu mondial, așa că am plecat la Paris, joi dimineața, foarte pregătită. Erau cu încrederea foarte sus, chiar le-am spus părinților mei că o să fie ultimul turneu pe care-l voi juca la juniori, pentru că oarecum simțeam că o să iau trofeul acasă și să fiu și pe locul unu mondial. Pe parcursul turneului am întâlnit adversare dificile, dar cu o putere interioară am reușit să ajung în finală. În finală, am început meciul foarte, foarte bine, însă având o teamă probabil de success, nu am putut să închei setul. Am pierdut la tie-break, m-am așezat pe bancă și mi-am spus că îmi îngreunez oarecum meciul din cauza emoțiilor. Mi-am spus că tot ce mi-am dorit până în momentul respectiv este acest titlu, m-am motivat și am intrat în teren și am spus că este singurul lucru la care vreau să mă gândesc. Am intrat și am câștigat. Ce vreau să spun este că atunci când nu renunți, când îți împingi limita emoțională mai mult și mai mult, din moment în moment, reușești să câștigi ceea ce ți-ai propus, reușești să faci ceea ce ți-ai propus. Și așa am încheiat cariera de juniori”, a spus Simona Halep.

De asemenea, sportiva a vorbit și despre experiența de anul trecut de la turneul de la Paris, după accidentarea de la Roma.

„Din momentul acela mi-am pus ca obiectiv același lucru, la seniori, am fost îndrăzneață, dar mi-am spus că dacă am reușit să trec prin aceste momente la juniori, cu siguranță o să am o șansă și la seniori. În 2017, când am plecat spre Paris, m-am accidentat la Roma, am făcut o entorsă destul de gravă, dar nimic nu m-a oprit, am spus că vreau să joc turneul, deși echipa mea, oamenii apropiați, familia, mi-au spus că poate ar trebui să am grijă de sănătatea mea și să renunț la turneu. Nu am fost de acord și m-am recuperat în cinci zile. Iar sâmbătă când am făcut primul antrenament, am spus că sunt gata să intru pe teren. Am jucat meciuri destul de grele, cert este că în finală am condus, însă cred că adversa mea a fost mai inspirată și mai încrezătoare, cred că nu s-a gândit atât de mult la succes, nu s-a gândit atât de mult la momentul pe care-l are în față. A fost o perioadă destul de grea, vreo trei luni am fost foarte tristă, am suferit mult, însă nu am cedat. Am spus că dacă de două ori am fost în situația asta, cu siguranță într-o bună zi voi ridica trofeul cel mare deasupra capului. Am mers în continuare la antrenamente, la turnee, și am progresat emoțional foarte mult”, a povestit Simona Halep.

Totodată, sportiva și-a amintit și despre sentimentele pe care le-a simțit în acest an, când a câștigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

„Anul acesta s-a întâmplat cel mai mare vis al meu, am mers la turneu tot așa, cu o mare încredere, cu o liniște sufletească asemănătoare cu cea din 2008, de la juniori. Știam că am jocul foarte bine pus la punct ca să câștig acest turneu. Au fost meciuri grele, în semifinală a fost cel mai greu meci.


Am câștigat meciul în două seturi, dar atunci am simțit un val de emoție pozitivă, de putere. Am simțit că finala o să fie mai ușoară, dar m-am înșelat. Am fost condusă, știam cum joacă Stephens, știam că trebuie să joc diferit, știam că o bătusem de multe ori dinainte, dar parcă-și schimbase jocul în acea zi. A început să joace mult mai înalt, eu m-am retras, probabil din cauza emoțiilor, și nu am fost destul de agresivă. Însă la 2-0 am spus că dacă nu o să intru în teren și nu o să fiu agresivă în joc, n-o să am nicio șansă. Așa că m-am relaxat oarecum, am spus că dacă și de data asta pierd meciul, o să mai fie o altă șansă în viitor, așa că trebuie să dau tot ce am mai bun. Am intrat în teren, am mers la fileu de trei ori la rând, am câștigat acele puncte și am spus că atunci este momentul să intru în fiecare minge și să lovesc cât pot de agresiv și cu încredere. Când s-a apropiat de final meciul și trebuia să servesc, chiar m-am oprit un moment, pentru că nu îmi venea să cred că sunt atât de aproape, dar am spus că experiența de anul trecut o să mă ajute să închei meciul și să câștig trofeul cel mare. Am servit destul de puternic, ceea ce nu se întâmplă des, dar a fost un serviciu foarte precis. Am simțit că toate greutățile pe parcursul anilor, toate momentele de tristețe s-au dus, s-au evaporat și numai bucuria a rămas”, a declarat Simona Halep.

În final, Simna Halep le-a transmis tinerilor să nu renunțe niciodată și că, în acest moment, se consideră un sportiv împlinit.

„Pentru momentul acela am spus că și de două ori dacă ar fi mai greu, aș lua-o de la capăt. Mesajul pe care vreau să-l transmit tuturor tinerilor este că atunci când îți dorești cu adevărat ceva, nu trebuie să renunți, trebuie să ai încredere în tine și să speri că orice este posibil. Așa am făcut eu și pot să spun că acum sunt un sportiv împlinit. Sper că această povestioară să vă inspire și să vă dea încredere pentru ceea ce urmează”, a conchis sportiva.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.