Timișorenii vor avea căldură în această iarnă. A fost aprobat creditul de...

Timișorenii vor avea căldură în această iarnă. A fost aprobat creditul de peste 100 de milioane de lei pentru Colterm

0
DISTRIBUIȚI

Este sigur că în această iarnă va fi asigurată căldura în locuințele tuturor timișorenilor racordați la Colterm. Nicolae Robu a anunțat că Primăriei Timișoara i-a fost aprobat împrumutul din Trezorerie pentru o sumă de aproximativ 102 milioane de lei. Toți banii vor fi folosiți pentru plata facturilor la gaz și cărbune ale societății de termoficare, în sezonul rece.

„Ni s-a aprobat creditul din Trezorerie pentru o sumă de circa 102 milioane lei, credit luat special pentru Colterm, pentru a face față furnizării de agent termic în perioada care urmează. Drept urmare, vom fi apți să plătim și gazul, și cărbunele, și transportatorii cărbunelui, pentru că toți trebuie plătiți, astfel încât să nu avem probleme cu căldura în această iarnă.


Știți bine că am făcut față și până acum, am avut câteva poticneli, dar nu a fost nimic grav, pentru că a durat câteva ore întreruperea furnizării de gaz, în unele locuri din oraș nici nu a apucat să se răcească apa și s-a dat drumul la gaz, în altele s-a ajuns și să se răcească, însă nu a fost foarte grav. Din fericire, însă s-a întâmplat totul pe încredere, pe onoare. Firmele, furnizorii noștri, numai pe această bază, că îmi dădeam eu cuvântul de onoare că nu vor avea probleme cu noi să nu-și recupereze banii, cum li s-a întâmplat în alte părți din țară, dar îi rog să aibă înțelegere că nu putem plăti cu promptitudinea care ar fi fost normală. Au acceptat acele întârzieri, au convenit întotdeauna eșalonări și totul s-a întâmplat, prin discuții telefonice, prin SMS-uri, și a fost suficient ca și din Germania, și din România să se dea măsuri favorabile nouă, repet, pe încredere. Ei, acum avem acei bani și vom putem să-i folosim, evident, asociat onoarei și încrederii pe care le deținem”, a explicat Nicolae Robu.

Vă reamintim că problemele financiare grave ale Colterm au dus recent la întreruperea furnizării de gaz către compania care dă căldură pentru zeci de mii de timișoreni, regia fiind obligată și să pună gaj pe bunuri pentru a acoperi o datorie către Aquatim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.