„Un om la locul lui” ajunge la Timişoara. Filmul, proiectat în prezenţa...

„Un om la locul lui” ajunge la Timişoara. Filmul, proiectat în prezenţa regizorului

0
DISTRIBUIȚI

Casa Artelor găzduieşte mâine, 28 noiembrie, de la ora 19:30, lungmetrajul regizorului Hadrian Marcu, „Un om la locul lui”, un film de debut care a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la San Sebastian, în cadrul secţiunii New Directors.

Proiecţia specială de la Timişoara va avea loc în prezenţa lui Hadrian Marcu, a actriţei Ada Galeş, a monteur-ului Alexandru Radu şi a costumierului Alexandra Alma Ungureanu.

Filmul, o adaptare după romanul „Firesc” al lui Petru Cimpoeşu, este povestea unui inginer de foraj într-o companie multinaţională, care a primit o ofertă de muncă la Bucureşti, dar trebuie să găsească un echilibru şi să facă o alegere aproape imposibilă între viitoarea soţie, care aşteaptă un copil, şi fosta iubită, o colegă de serviciu care a fost victima unui cumplit accident, în urma căruia şi-a pierdut un picior.

„În mod instinctiv, oamenii caută afecţiune, dar afecţiunea vine la pachet cu o altă persoană, ceea ce poate face situaţia complicată.


Câteodată e de preferat singurătatea, dar aceasta nu este o opţiune pe termen lung. Această contradicţie creează pentru unii dintre noi o permanentă stare de conflict. Filmul încearcă să redea lupta interioară a unui bărbat şi eşecul acestuia de a se înţelege pe sine. Eşecul de a evolua pe plan personal şi degradarea cauzată de repetarea inconştientă a greşelilor”, spune regizorul Hadrian Marcu.

Filmul rulează în cinematografele din România din 23 noiembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.