Undă verde pentru realizarea centurii de sud a Timişoarei. Când pot începe...

Undă verde pentru realizarea centurii de sud a Timişoarei. Când pot începe constructorii treaba

0
DISTRIBUIȚI

Completul special de judecată din cadrul Curţii de Apel Bucureşti a respins definitiv contestaţia depusă cu privire la rezultatul licitaţiei de atribuire a contractului pentru realizarea centurii de sud a Timişoarei. Acţiunile din instanţă au întârziat cu mai bine de un an demararea construcţiei.

„Respingere recurs. Respinge excepția nulității recursului. Respinge recursul ca nefondat. Definitivă”, se arată în decizia Curţii de Apel, prezentată ieri. În consecinţă, oferta italienilor de la Tirrena Scavi poate fi, în sfârşit, declarată câştigătoare.

Trameco SA, Vahostav SK, SC Construcții Erbașu SA și SC Grafic Tends SRL au contestat la diferite organisme ale statului rezultatul respectivel licitaţii, anunţat încă din februarie 2018, după un an de la demararea procedurii.


În urma contestaţiilor s-a pierdut un an de zile în procedura construcţiei centurii.

În acest moment, CNAIR va trebui să se ocupe de realizarea exproprierilor, iar italienii care vor construi centura să demareze proiectarea pentru care este alocată o perioadă de şase luni. Ulterior, constructorii au 24 de luni să realizeze cei 25 de kilometri ai centurii sud. Valoarea contractului depăşeşte 324 milioane de lei, inclusiv TVA.

„Sper ca într-un timp scurt compania câștigătoare, Tirrena Scavi, să înceapă procedurile pentru realizarea Proiectului Tehnic și pregătirile necesare organizării viitorului șantier, iar eu îi asigur că la Consiliul Județean vom trata toate cererile lor cu celeritate”, a anunţat, pe Facebook, preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

O reacţie a avut şi primarul Timişoarei, tot pe Facebook. ” (…) 2 ani pt execuție –mult prea mult, susțin eu și cer imperativ finalizarea lucrărilor înainte de 01.01.2021, când va începe exercitarea titlului de capitală europeană a culturii de către Timișoara!-. Doi ani e mult prea mult pt o șosea de 25,4 kilometri cu o bandă pe sens, în câmpie!”, a scris Nicolae Robu pe pagina de socializare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.