Zeci de proiectile neexplodate din al Doilea Război Mondial, descoperite la marginea...

Zeci de proiectile neexplodate din al Doilea Război Mondial, descoperite la marginea Aradului FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-513601657">

Echipa pirotehnică a ISU Arad a avut un weekend plin, după ce muncitorii care lucrau la decolmatarea canalului Mureșul Mort de la periferia Aradului au descoperit, sâmbătă dimineața, o bombă.

Locotenentul Adelin Avrămescu și plutonierul major Valentin Dincă au trecut la treabă și, cu ajutorul unui detector de metale, au descoperit, într-o zi, încă 13 proiectile. Pirotehniștii și-au încetat activitatea la lăsarea întunericului, lăsând locul securizat în grija colegilor de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad.

Căutările au fost reluate în această dimineață și, până la lăsarea întunericului, bilanțul căutării amănunțite a ajuns la 35 de bombe de aruncător găsite: 17 bucăți de calibrul 120 mm, 13 bucăți calibru 82 mm alungite, 5 bucăți calibru 82 mm. Ca și ieri, misiunea s-a încheiat odată cu lăsarea întunericului, urmând ca mâine dimineață sa fie reluate căutările. Zona este balizată și asigurată de jandarmi.

Foto: ISU Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.