2018, previzibil. Ce urmează?

2018, previzibil. Ce urmează?

0
DISTRIBUIȚI

Pe plan muzical, anul pe care ne pregătim să îl închidem în scurt timp a fost unul previzibil. Din păcate, problemele cu care se confruntă Timișoara de ceva vreme au rămas în prim plan și-n 2018. Nu avem o sală adecvată pentru susținerea unor concerte mari și acest fapt face ca organizatorii de evenimente majore să ocolească Timișoara din planurile lor. Mai departe ne confruntăm cu același dezinteres din partea autorităților locale în ceea ce privește scena muzicală, singurele întâmplări din acest „domeniu“ fiind păguboasele concerte cu intrarea liberă organizate cu surle și trâmbițe prin centrul urbei. E clar ca lumina zilei că acestea fac rău „scenei“ dar nimeni nu se sesizează și totul merge la fel mai departe. 

Dincolo de astea, numărul evenimentelor organizate pe plan muzical din Timișoara a crescut.


Am avut parte de o serie de concerte în zona muzicii care nu se lăfăie la radiourile și televiziunile din România, iar puținele cluburi care organizează asemenea întâmplări au supraviețuit. Din păcate, interesul publicului pentru a descoperi nume noi a scăzut simțitor, astfel încât o sumedenie de concerte cu nume mai puțin populare pe la noi au avut parte de zeci de spectatori. Din fericire, dincolo de toate aceste minusuri, o bună parte a muzicienilor mai tineri sau mai bătrâni din Timișoara nu se lasă descurajați. Au apărut o serie de trupe noi, artiștii s-au înhămat la o serie de proiecte interesante și chiar dacă la nivelul evenimentelor „mari“ orașul nostru este absent, percepția este că scena locală are o efervescență aparte. Atât în domeniul concertelor derulate generic sub umbrela „underground“ cât și în sectorul „party“, unde lucrurile se mișcă binișor, dat fiind cadrul general al entertainment-ului din Timișoara. 

Ne putem aștepta la lucruri spectaculoase în 2019? Atâta timp cât atitudinea celor care împart bănuții destinați evenimentelor culturale cu specificația „muzică“ rămâne aceeași ca și până acum, răspunsul este un categoric nu. În aceste condiții, vom avea un 2019 la fel de previzibil, la sfârșitul căruia ne vom întreba pe bună drepatate… cum rămâne cu 2021? 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.