Abonamentele pe mijloacele de transport și pentru parcările publice din orașele din...

Abonamentele pe mijloacele de transport și pentru parcările publice din orașele din Alianța Vestului, recunoscute la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

O primă măsură a fost luată, aseară, în plenul Consiliului Local Timișoara, după înființarea Alianței Vestului. La propunerea primarului Nicolae Robu, au fost aprobate două proiecte de hotărâre prin care clujenilor, orădenilor și arădenilor să le poată fi recunoscute în Timișoara abonamentele generale pe mijloacele de transport în comun și pentru parcările publice, cu excepția celor din zona verde.

La finalul ședinței, edilul a explicat că sunt șanse mari ca astfel de măsuri să fie adoptate și de celelalte orașe din Alianța Vestului, în viitorul apropiat.

“Eu cred că sunt șanse mari să se adopte și în celelalte trei orașe măsuri ca cele din Timișoara, pentru că ar fi un semnal dat către cetățenii noștri, dar și către alții că această alianță este focalizată pe lucruri concrete, care să reprezinte beneficii pentru cetățenii celor patru orașe.


Evident, noi ne-am propus lucruri mari, în primul rând, proiecte mari, dar proiectele mari necesită timp și nu aven voie să ignorăm și lucrurile mai mici pe care le putem face imediat sau într-un timp foarte scurt. Sunt și alte lucruri pe care le vom face împreună, care nu depind de alții, ci numai de noi înșine. Evident, fiecare consiliu local se pronunță așa cum consideră de cuviință”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a detaliat că va fi posibil ca abonamentele pe mijloacele de transport în comun și pentru parcările publice să fie valabile în orașul nostru în urma unor modificări în sistemul informatic.

“Totul se va rezolva pe sistem informatic. În momentul în care se face controlul, știm cum procedăm noi pe sistemul nostru, se orientează telefonul pus pe cameră, se orientează pe numărul mașinii și din sistemul informatic se vede dacă este o mașină pentru care s-a plătit sau are abonament sau nu. Va trebui să rezolvăm problema informatic. O altă prioritate a noastră este să facem o interoperabilitate între sistemele noastr informatice și să preluăm unii de la alții ce are celălalt. Unele lucruri le au alții și nu le avem noi, altele viceversa, dar poate le avem și unii și alții, dar ale unora sunt mai bune decât ale celorlalți și fără orgolii noi avem interesul să fim cu toții cât mai sus”, a declarat Nicolae Robu.

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat, la începutul lunii decembrie, la Timişoara, Alianţa Vestului (AVE), parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.