ACS Poli a anunţat primele două jocuri amicale din Antalya. Numele adversarului...

ACS Poli a anunţat primele două jocuri amicale din Antalya. Numele adversarului din Ucraina a creat confuzie

0
DISTRIBUIȚI

Formaţia care va fi pregătită în noul an de Valeriu Răchită va înfrunta în primele două jocuri din stagiul turcesc echipe din ligile inferioare din Rusia şi Ucraina. Primul adversar care va fi întâlnit e FC Leningradets, grupare din eşalonul terţ ex-sovietic. Al doilea nume anunţat în teste i-a pus în dificultate pe oficialii lui ACS Poli, căci pe pagina bănăţenilor a apărut numele de FC Dnipro, dar de fapt SC Dnipro-1 ar urma să fie partenerul din pregătiri.

Confuzia pleacă de la faptul că ACS Poli va juca cu o „Poli” sau „Craiova” a Ucrainei. Echipa de tradiţie cu participări în cupele europene, FC Dnipro (Dnepr) a avut mari probleme financiare şi după numeroase sancţiuni a ajuns în eşalonul al patrulea (amatori) după ce a retrogradat în vară din a treia ligă, unde a fost trimisă forţat. Acest fapt a fost remarcat şi de către un fan de pe Facebook. Astfel, conform oficialilor ACS Poli va juca în mod normal cu gruparea profesionistă, care a promovat în liga a doua ucraineană. Aceasta s-a format după problemele grupării de tradiţie, în primăvara anului trecut, şi are numele de SC Dnipro-1.


Clubul nou ar fi fost creat ca să-l înlocuiască pe cel cu probleme, dar, sezonul trecut, în meciul direct dintre cele două concitadine s-a lăsat cu scandal. Deoarece nu toţi ultraşii alb-albaştrilor au „migrat” către noua societate, pe care o consideră o „clonă”. Dnipro-1 pare pe cale să readucă oraşul din nord-estul Ucrainei în elită, fiind acum pe locul 1 în eşalonul secund.

Cealaltă grupare pe care o vor întâlni Haruţ şi compania e tot o echipă cu o scurtă existenţă. FC Leningradets Leningrad Oblast s-a format chiar anul acesta şi a primit licenţă pentru Liga a III-a, unde a intrat direct. Noua formaţie a apărut după falimentul lui FC Tosno, din Sankt Petersburg. Meciul cu gruparea din Rusia va fi pe 5 februarie 2019 iar cel cu Dnipro-1 două zile mai târziu, tot în cadrul stagiului centralizat din Turcia (1-10 februarie). ACS Poli urmează să mai anunţe şi restul adversarilor din iarnă.

Ideea unei fuziuni, negată

Odată cu sosirea lui Valeriu Răchită la ACS Poli s-a făcut conexiunea între acesta şi Sportul Snagov, grupare care-şi căuta o „casă”. Bineînţeles fuziunea în sensul clasic nu poate exista în acest moment. „Din start, trebuie spus că orice fuziune este exclusă din punct de vedere juridic. Pot exista diferite variante, însă nu se pune problema de nicio fuziune. Există o soluție clară: salvarea de la retrogradare și găsirea unui investitor care să o readucă pe Poli Timișoara în prima ligă! …Orice imixtiune externă este neavenită. Din punctul meu de vedere este clar, nu mai are sens nicio discuție pe această temă!”, a spus Radu Birlică, administatorul special al clubului timişorean, într-un interviu publicat pe acspoli.ro.

La Snagov există probleme cu jucătorii care vor să plece din cauza restanţelor iar soarta echipei s-ar decide în prima săptămână a anului viitor, când s-ar putea anunţa mutarea echipei la Mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.