ACS Poli și-a dat afară, din nou, antrenorul. Echipa timişoreană aflată în...

ACS Poli și-a dat afară, din nou, antrenorul. Echipa timişoreană aflată în insolvenţă va face cantonament în Antalya

0
DISTRIBUIȚI
Călin Cojocaru, foto stânga, în picioare

Deşi a strâns în şapte runde tot atâtea puncte câte au obţinut predecesorii săi în primele 14, „secundul” Călin Cojocaru, care avea însă atribuţii de antrenor principal, a fost dat afară de la ACS Poli. Administratorul special Radu Birlică a motivat decizia pe seama faptului că antrenorul sosit de la Sebiş nu a îndeplinit obiectivul fixat: 9 puncte. Ultima clasată din B ar putea anunţa curând numelui noului tehnician.

Radu Birlică, administratorul special al lui ACS Poli pe timp de insolvenţă, a făcut azi bilanţul primei părţi a sezonului, una încheiată de echipa timişoreană retrogradată în postura de „lanternă” a B-ului. Conducătorul a vorbit despre dificultăţile procesului prin care a trecut clubul în ultimul timp şi care a adus o imagine şi reputaţie proastă formaţiei de pe Bega, dar a subliniat că în acest moment, în mod paradoxal, clubul nu are probleme curente financiare, promisiunile în noile condiţii fiind îndeplinte.

ACS Poli s-a despărţit de toţi străinii, contractual însă mai trebuie reziliată înţelegerea cu Andrej Mrkela. La „capitolul români” Vasile Curileac e încă sub contract şi „e posibil orice” în această iarnă, conform lui Radu Birlică. Acesta a explicat şi că Cristian Pădurariu e încă legat e club. Tânărul jucător va fi suspendat trei luni, timp luat din perioada competiţională, după ce a jucat la pariuri. Altfel, în iarnă e de aşteptat ca bănăţenii să se întărească cu „bătrâni”, capitolul U21 fiind forte.

„Singura dorinţă a noastră, salvarea de la retrogradare e îngreunată cu doar 10 puncte. Dar aşa cum ne-am salvat de la -14 nu renunţăm… Vrem să reuşim prin îmbunătăţirea jocului şi prin coptarea de noi jucători care au experienţă de Liga a II-a cel puţin sau de Liga I, cu un ax central bazat pe experienţă cum au majoritatea din B. Şi tinerii noştri, care au valoare spre a merge cu timpul spre Liga I, să-i creştem alături de aceşti jucători… Am semnat deja un contract cu Dănuţ Bilia, un jucător experimentat, foarte iubit în Banat, şi lângă el să mai aducem cinci-şase jucători…”, a declarat Radu Birlică.

Cojocaru, înlăturat

Deşi ACS Poli a avut o altă faţă în ultimele runde, când jucătorii şi-au mai revenit din punct de vedere psihic sub comanda lui Călin Cojocaru, „secundul” e singurul exclus din staff.


Cel mai probabil în locul său va sosi un antrenor cu o mai mare experienţă.

„Mandatul lui Călin Cojocaru, ca secund şi având puteri depline să conducă echipa şi responsabilitatea jocurilor îi aparţine, s-a încheiat neputând să facă obiectivul de 9 puncte. Stabilit la începutul venirii dânsului aici. S-a incheiat cu 31.12. Domnul Ştefan Nanu va ocupa o funcţie admininstrativă în cadrul clubului, urmând să aducem un antrenor principal şi un antrenor secund care să încerce salvarea de la retrogradare. Suntem în discuţii cu mai mulţi antrenori. Sperăm ca in maximum zece zile să anunţăm numirea”, a spus Radu Birlică.

Cantonament în Turcia, plătit de un amic al lui Nanu

Ştefan Nanu, deşi a figurat toată toamna ca „principal”, şi după sosirea lui Cojocaru, va avea în continuare o funcţie în club, posibil manager sportiv. Fostul rapidist e responsabil şi de aducerea unui sponsor care achită stagiul centralizat pe care îl vor face timişorenii în zona Antalya. Timişorenii iau azi vacanţă după o şedinţă şi revin pe 15 ianuarie la pregătiri. Urmează ca plecarea în cantonament să aibă loc în 31 ianuarie sau 1 februarie. În Turcia se va sta zece zile la Belek sau Laria. „E plătit de un sponsor adus de Ştefan Nanu (o persoană din Olanda), e meritul dânsului. Urmând a veni în Timişoara ca până la începutul campionatului să mai avem câteva jocuri. În anii precedenţi cu antrenorii trecuţi care au tot vrut Poiana Braşov, a dat sau nu a dat satisfacţie… Deja avem patru jocuri contractate”, a conchis Birlică.

Conducătorul lui ACS Poli a vorbit şi despre îmbunătăţiri importante care vor fi aduse arenei Electricii, în special tribunei acoperite, unde scaunele erau rupte şi nici condiţii decente pentru presă nu există. Renovări care vor fi suportate de autorităţi prin STPT. Vor exista diminuări ale unor salarii. Radu Birlică s-a plâns de relaţia cu reprezentanţii Ligii 2 la FRF, una practic neexistentă. S-ar fi primit doar 10.000 de euro până acum din drepturile TV rezervate grupărilor din B. Iar unii componenţi de la ACS Poli au rămas cu salarii aproape de jumătate din această sumă, de pe vremea elitei. Bănăţenii au timp berechet pentru planul de reorganizare, care ar urma să fie pus în acţiune abia în toamna lui 2019 pe fondul procesului lent al insolvenţei, aşa cum era de aşteptat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.