ACS Poli a scăpat de „lanternă” cu Farul. Gol fantastic marcat de...

ACS Poli a scăpat de „lanternă” cu Farul. Gol fantastic marcat de un jucător al timişorenilor în abia primul succes acasă

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a făcut un meci aproape perfect de Ziua Naţională. După 16 runde de secetă, timişorenii pregătiţi de Călin Cojocaru au izbutit în sfârşit şi o victorie, reuşită venită la scor, 3-0 pe „Electrica” cu Farul Constanţa, grupare care în tur câştigase cu 4-1! Cu cinci minute înainte de final Giani Stere a reuşit probabil golul campionatului, marcând spectaculos din foarfecă.

Nici pe „Electrica” nu au fost azi mulţi spectatori, dar şi aceştia s-au bucurat de reuşitele favoriţilor. Mai întâi însă cei prezenţi au avut parte de emoţii negative. În minutul 12 Zamfir l-a lovit cu piciorul în plex pe Dorin Codrea iar mijlocaşul timişorean a rămas întins pe teren, apoi a fost înlocuit, dar şi-a revenit după „plimbarea” cu ambulanţa. ACS Poli a deschis scorul în minutul 32, când Denis Golda a marcat cu capul din cornerul lui Bîrnoi. Peste doar trei minute diferenţa s-a majorat în urma unei alte lovituri de cap, a lui Drăghici, de pe picoare şi din careul mic în urma centrării lui Haruţ.

Farul nu a fost departe de a reduce din diferenţă în minutul 50, când Grigoraş a reluat cornerul lui Păun dar mingea a fost deviată de Smaranda în bară.


Putea fi însă şi 3-0 tot în debutul părţii secunde la şansele lui Stere (min. 51) şi David Pop (52), şutul primului din apropiere a fost deviat de Doumbia şi Popa, apoi reluarea celui de-al doilea a fost respinsă de portarul constănţean în corner. Timişorenii au fost atacaţi de „marinari”, dar aceştia nu au reuşit decât să mai provoace o accidentare, cea a lui Smaranda, înlocuit cu Mario Contra între buturi. În schimb, în minutul 69 Stere a avut o dublă ocazie, mai întâi cu călcâiul, apoi din apropierea porţii nu a reuşit să cadreze pentru un scor de forfait. Două minute mai târziu, la o minge înaltă şi neajunsă de Contra, Fotescu a apărut la bara a doua, dar nu a reuşit să deturneze balonul spre poartă.

Stere, gol de 5 stele

În cele din urmă, în minutul 85 Giani Stere a mai dat o lovitură oaspeţilor. Şi ce lovitură! Centrarea lui Golda din partea dreaptă a fost reluată în cros din foarfecă de tânărul atacant. La faza următoare dobrogenii ar fi putut beneficia de autogolul lui Ivanov, dar la faza anterioară s-a semnalizat ofsaid şi reuşita nu a contat.

În urma acestui rezultat ACS Poli scapă de ultimul loc, acolo unde a revenit adversarul timişorenilor din runda viitoare, Dacia Unirea Brăila. Echipa lui Călin Cojocaru a acumulat zece puncte după cel de-al doilea succes stagional, singurul acasă, în timp ce brăilenii au doar 9 puncte.

Dobrogenii rămân şi ei în zona „rece” a clasamentului, cu doar 19 puncte. Gruparea de la malul mării tocmai pierduse şi cu Ripensia săptămâna trecută (0-1).

ACS Poli Timişoara: Smaranda (68 M. Contra) – Motreanu, Ivanov, Melinte, D. Filip – Golda, Haruţ, D. Codrea (19 D. Pop), Bîrnoi – Stere (90+1 Bocşan), Drăghici. Antrenor: Ştefan Nanu.

Farul Constanţa: M. Popa – Doumbia, Roumadi, Sabangeanu, M. Tudorică – Zamfir (17 R. Licu), M. Fotescu, G. Păun (77 Dumitraşcu), Al. Grigoraş (cpt., 59 Iani) – N. Moise, Jallow. Antrenor: Petre Grigoraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.