Valeriu Răchită va prelua funcţia de antrenor principal la ACS Poli. Noul...

Valeriu Răchită va prelua funcţia de antrenor principal la ACS Poli. Noul tehnician vorbeşte despre o „fuziune” cu o altă divizionară secundă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: gsp.ro

ACS Poli l-a numit deja pe înlocuitorul lui Călin Cojocaru, care a condus echipa timişoreană în ultimele etape deşi era „secund” în acte. Noul „principal” e Valeriu Răchită, care a activat ultima dată la Sportul Snagov. De atlfel, tehnicianul a vorbit şi despre o posibilă mutare a ilfovenilor pe Bega.

„Valeriu Răchită va prelua postul de antrenor principal al echipei Poli Timișoara, începând cu data de 15 ianuarie 2019. Tehnicianul de 48 de ani va avea, în același timp, și atribuțiuni de manager general în plan sportiv”, se arată în comunicatul clubului. Ca tehnician, Răchită le-a mai pregătit pe Petrolul Ploiești, Chimia Brazi, Astra Giurgiu și Sportul Snagov și a fost ”secund” la naționala României.


El urmează să comunice numele „secundului” cu care va colabora la Timişoara, unde restul staffului e completat de Călin Frunză (antrenor cu portarii), Victor Leahu (preparator fizic), Ovidiu Petre (director sportiv) și Ștefan Nanu (team-manager). Răchită a asistat ieri, „incognito” la jocul amical dintre ACS Poli şi CSC Ghiroda (scor 0-0).

Vivi Răchită a vorbit pentru gsp.ro chiar despre o posibilă mutare a Snagovului pe Bega, patronul liderului, Cătălin Rufă, mai având discuţii cu Nicolae Robu. Sportul Snagov e fosta Metalul Reşiţa, (la rândul ei fostă Damila Măciuca), iar la un moment dat era dată ca şi sigură mutarea Snagovului la… Mangalia. „Dacă la Ploiești am făcut un stadion și două echipe, cred că la Timișoara pot face un stadion și o echipă. Există un proiect pentru construirea unui stadion nou, puțin mai mic decât cel de la Ploiești (n.r. 15.500 de locuri are „Ilie Oană”). De asemenea, avocații deja discută despre o formă de fuziune cu Sportul Snagov. Cert este că ne apucăm de treabă”, a declarat Răchită pentru sursa citată. Stadionul la care se face referire ar urma să se construiască în Calea Buziaşului. Iniţial însă se anunţase că el ar urma să aibă în prima fază 5.000 de locuri (pentru echipa de rugby). La faţa locului însă terenul aflat lângă cel al Ripensiei e în continuare plin de bălării şi e greu de crezut că acesta va fi realizat prea curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.