Aniversare pentru Celelalte Cuvinte. Legendara formație împlinește astăzi 37 de ani de...

Aniversare pentru Celelalte Cuvinte. Legendara formație împlinește astăzi 37 de ani de existență

0
DISTRIBUIȚI
Playlistul primului concert Celelalte Cuvinte din Timișoara

Formația Celelalte Cuvinte împlinește astăzi 37 de ani de existență, momentul fiind „marcat“ de către solistul formației, Călin Pop printr-un text care consituie „o mică secțiune din memoriile nepublicate (încă) despre primul concert al trupei“, care a avut loc în 13 decembrie 1981 la Casa Studenților din Timișoara.

„Aveam posibilitatea de a da un concert integral la Casa Studenților. Înainte cu destul timp (sala era foarte ocupată cu multe spectacole) s-a găsit singura dată posibilă, 13 decembrie.


Nu mi-a plcut ideea datorită numărului despre care se spunea că ar purta ghinion, dar nu am avut ce face. Trebuia să avem repertoriu măcar de 50 de minute – o oră. Deoarece eram aproape total necunoscuți publicului timișorean am invitat pentru prima parte a concertului un duet timișorean de folk foarte cunoscut și apreciat în acele vremuri – Adrian Dinu Schwartz și Miruna Mureșan. După câteva probe anemice de sunet cu amplificatoarele Vermona din dotarea Casei Studenților am început să așteptă. Era ora 15. Sâmbătă. La ora 20 era pus concertul. Peste toate a început să și ningă gros. Stăteam cu capul în palme la geamul Casei Studenților și mă întrebam cu groază… cine naiba o să mai vină la concertul ăsta? Sala era ocupată de public pe trei sferturi și, până am început noi, aproape că se umpluse. Surpriză mare. S-a cântat bine, cu chef… și lumea a plecat mulțumită acasă. Revenind la idee, acest prim concert îl considerăm actul oficial de naștere al trupei, chiar dacă începuturile au fost mai în spate“, spune solistul Călin Pop.

Recent, Celelalte Cuvinte a susținut un recital sold out la Reflektor Venue, în care membrii trupei au cântat integral piesele de pe „albumul cu pătrățele”, apărut în 1987, la Electrecord. Solistul formației Celelalte Cuvinte, Călin Pop va reveni la Timișoara la sfârșitul acestei săptămâni, pentru un recital acustic care va avea loc sâmbătă 15 decembrie de la ora 21.00, la Manufactura, sub numele de „Ritual de iarnă“, invitatul acestui spectacol fiind Lucian Hulban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.