Aprecieri internaționale pentru compozitorul timișorean Cari Tibor

Aprecieri internaționale pentru compozitorul timișorean Cari Tibor

0
DISTRIBUIȚI
Cari Tibor va susține un nou concert din seria Muaica Teatrului, la Timișoara

Compozitorul timișorean Cari Tibor are parte de aprecieri internaționale pentru coloana sonoră a filmului de animație maghiar „Ruben Brandt Collector“, realizat de Milorad Krstić.

Într-un articol amplu dedicat filmului, apărut recent în celebrul cotidian american Los Angeles Times, se spune că Ruben Brandt Collector „este o peliculă care crește datorită coloanei sonore realizate de Cari Tibor“.

Filmul maghiar a fost inclus în lista celor 25 de pelicule care au fost înscrise pentru categoria Animated Feature Film la premiile Oscar, urmând ca nominalizările celor cinci filme care vor concura la această categorie să fie anunțate în 22 ianuarie 2019. Premiera mondială a filmului a avut loc în luna august la Festivalul de Film din Locarno, unde a fost proiectat în Piazza Grande, cu 8.000 de locuri și cu cel mai mare ecran din Europa.


După aceea a urmat participarea filmului la câteva festivaluri importante în Europa și America. În luna septembrie a luat premiul pentru cel mai bun film, la București, în cadrul Festivalului Anim’est.

Printre proiectele artistului timișorean se numără și cel intitulat Muzica Teatrului. În cei 13 ani de la lansare, proiectul a devenit un adevărat fenomen cultural, a generat un val de admiratori care-i urmărește itinerariul, peste 100 de artiști cântând alături de Cari Tibor în acest original proiect de autor. Repertoriul este alcătuit exclusiv din creațiile lui Cari Tibor.

Flexibil și viu, repertoriul Muzica Teatrului cuprinde muzici create pentru piese de teatru celebre. Textele pieselor sunt interpretate in limbile germană, engleză, franceză și italiană. Următorul concert din această serie va avea loc duminică, 9 decembrie, la Musiu, de la ora 19, evenimentul fiind organizat de Centrul Cultural German din Timișoara.

Alături de Cari Tibor va fi Cassandra Rühmling, o actriță, cântăreață și model născută în Schwerin (Germania). Între 2003-2007 a studiat operă la Universitatea de Muzică și Teatru Rostock și apoi, în perioada 2008-2011, la Universitatea Mozarteum din Salzburg. În prezent, trăiește și lucrează în Salzburg (Austria), locul de naștere al lui Mozart. Cântă la diverse instrumente – pian, vioară, violoncel și harpă, vorbește mai multe limbi străine fluent și dansează (balet, dansm dansul modern). Cari Tibor (pian) și Cassandra Rühmling (voce) vor fi acompaniați și de Carmen Paulescu la vioară și Szabó J. Attila la violoncel.

Intrarea la concert este liberă în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.