Arome de jazz și rock cu trupa sârbească EYOT: „Ceea ce facem...

Arome de jazz și rock cu trupa sârbească EYOT: „Ceea ce facem noi nu e entertainment, e artă, iar cei îndrăgostiți de ea sunt la fel peste tot“ FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1253341190">

Ultimul eveniment din acest an derulat sub umbrela „Jazz Updates“ din Timișoara i-a adus luni seara în fața publicului pe membrii formației sârbești EYOT.

Formația care a mai cântat și la sfârșitul anului trecut în Timișoara a reușit și de această dată să surprindă audiența cu un recital plin de surprize muzicale, amalgamul lor de jazz combinat cu elemente de grunge rock sau funk fiind primit cu aplauze sincere în rândul celor care au asistat la acest concert desfășurat la Zaza Resto Pub. Cel mai recent disc al formației sârbești, „Innate“ (lansat anul trecut) a fost realizat alături de celebrul Steve Albini, legendarul producător american care a produs de-a lungul carierei albume pentru Nirvana, Pixies, The Breeders, PJ Harvey, Joanna Newsom, Manic Street Preachers sau Jarvis Cocker. Formația va lansa la începutul anului viitor un DVD inedit, filmat în Munții Suva Planina din țara vecină. Pianistul Dejan Ilijic ne-a acordat un interviuînaintea acestui eveniment.

„Încă din tinerețe ascultam multe feluri de muzică, de la rock la funk, de la punk la sound-ul de Seattle, de la clasică la… multe altele. Deci, ni s-a părut cât se poate de normal să combinăm aceste influențe în muzica noastră. Am cântat în peste 25 de țări iar publicul nostru este același peste tot. Și asta pentru că la genul ăsta de muzică, lumea știi că vine pentru tine. Ceea ce facem noi nu e entertainment, e artă, iar cei îndrăgostiți de ea sunt la fel peste tot. Pentru aniversarea noastră de zece ani am înregistrat un DVD. Din păcate încă nu e gata, dar va apărea anul viitor. E un fel de best of, cu compoziții de pe cele patru albume ale noastre. Ne-am urcat pe un vârf de munte, a fost o chestie nebunească. Vreo 20 de oameni au participat la această nebunie. În prima zi am urcat echipamentul în vârful muntelui iar în a doua zi ne-am apucat de înregistrat. Am avut ghinion, căci cheia de acordat pianul s-a rupt și a trebuit să așteptăm până am avut alta. Așa că, a doua zi ne-am chinuit din nou să facem setupul. Ne-am pregătit doi ani pentru această experiență și totuși a fost plină de lucruri neprevăzute. Va fi ceva deosebit, premiera va avea loc la TV în luna ianuarie a anului viitor, iar DVD-ul îl vom scoate în martie“, ne-a declarat pianistul trupei EYOT, Dejan Ilijic (pian). Alături de el, în această excursie sonoră inedită s-au aflat Milos Vojvodic (percuție), Sladjan Milenovic (chitară) și Marko Stojiljkovic (bass).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.